Gyerekek, akik féltékenyek a kistesóra

Rovat

Megosztás

Ha egy gyerek eddig abszolút a figyelem középpontjában állt és ezt élvezte is, biztos nem fog felhőtlenül örülni egy kistesónak. A babákra jobban kell figyelni, ezért az első időszakban ő egy picit háttérbe szorulhat.

Unokaöcsém augusztusban született. Az ő unokatesója akkor volt másfél éves. Egy ideig nem szívesen volt vele, féltékeny volt, amiért nem csak vele foglalkoznak. A nevén se hívta sokáig. Persze ez azóta enyhült, már barátkozik vele. Más családokban is előfordul ez, nézzük, miről számolnak be az érintettek, vagy hozzátartozóik.

Blanka (16)
Hat éves koromig egyedüli gyerek voltam. Még unokatesóim sem voltak, korombeliekkel csak az oviban találkoztam. Nekem ez így megfelelt: volt külön szobám, sok játékom, sok közös program a szüleimmel és a nagyszüleimmel. Egyszer csak bejelentették, hogy kistesóm lesz. Nagyon nem akartam és lázadtam ellene. Amikor megszületett az öcsém, Krisz, nem kedveltem. Sokszor hívtam “ez”-nek meg “az”-nak. Persze, túl édes volt, meg bekapcsoltak a nővéri ösztöneim, ezért elkezdtem nyitni felé. Sokat játszottunk. Amikor nagyobbak voltunk és a játszótéren belé kötöttek, mindig megvédtem. Azóta jó testvérek vagyunk. Sőt, örülnék egy huginak is, de már nem lesz.

Andi (17)
Sajnos nem vagyunk valami jóban a húgommal. Már nem utáljuk egymást, mint régen, de nem mondanám azt, hogy kifejezetten jó testvérek vagyunk. Négy éves voltam, amikor ő megszületett. Nem akartam változást, jó volt nekem az, hogy anyuval, apuval és a kutyánkkal vagyunk. Féltékeny voltam rá, sőt, gyakran most is az vagyok. Az egész gyerekkorunkat veszekedéssel és rivalizálással töltöttük. Persze, ha nagy gáz lenne, segítenék neki. Azért mégis csak a húgom.

Boróka (18)
Nekem két öcsém van. Patrik, aki hat éves és Ádám, aki egy éves. Én szerettem volna tesókat, de Patrik nem akart még egyet. Nem is játszik vele, nem is segít semmiben. Nagyon féltékeny rá. Megkérdezte tőlem, hogy anyuék miért szeretik jobban Ádit, mint minket. Felvilágosítottam, hogy ez nincs így, egyszerűen csak több figyelmet igényel egy baba. Remélem, hogy 1-2 éven belül ez változik és megszereti. Egy picit bennem is volt féltékenység, amikor ő volt pici, de erősebb volt a szeretetem iránta. Majd neki is biztos átfordul.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta