Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 idegesítő tesó típus

5 idegesítő tesó típus

Akinek van testvére, az biztos tapasztalta már, hogy néha rettentően idegesítőek tudnak lenni. Normális néha egy-egy veszekedés, különösen akkor, ha kicsi a korkülönbség, de most elővettem a legextrémebb példákat, hogy milyenek is az igazán idegesítő tesók.

Aki folyton lenyúlja a dolgaidat

Főleg egynemű tesóknál szokás, hogy például a húg szólás nélkül elveszi a nővére ruháit vagy az öcsike a bátyja gépén játszik kérdés nélkül. Rosszabb esetben értékesebb dolgokat is elemelhetnek egymástól, akár pénzt is. Ha a te tesód is ilyen, akkor zárd el a fontos dolgokat előle addig, amíg nem lesz nagyobb és le nem szokik a lopkodásról.

A verekedős

Akinek a konfliktus megoldása kimerül egy ütlegelésben. Ez elég rossz dolog és nehéz is leszokni róla. Aztán persze megy az árulkodás. Ha tényleg fáj, ahogy megüt a tesód, mindenképp kérd a szüleid segítségét, higgadtan és lényegre törően magyarázd el nekik, hogy mennyire megbánt ezzel téged. Talán az osztályfőnöke is tud vele kezdeni valamit.

Aki folyton megeszi a kajádat

Hiába vett mindkettőtöknek anyukátok egy-egy csokit, ő egyből befalja, még a tiédet is. Többet eszik, mint amennyi adagja van, ezért megtanultál gyorsan enni, nehogy éhen halj. A dugi édességet rejtsd el a fiókodba, az ebédet meg igyekezz előbb elfogyasztani, minthogy ő megtudná egyáltalán, hogy kész lett. Ezt is kinövi idővel.

Beleolvas az üzeneteidbe

Régen naplóba írtunk, ma már Messengeren beszélgetünk a barátainkkal, persze a legfőbb titkok megbeszélésére is ott kerül sor. Ha tényleg ilyen a tesód, akkor magyarázd el neki többször is, hogy nem szeretnéd ennyire megosztani a magánéletedet, neki se esne jól. A telefonodra tegyél kódot, gépről meg jelentkezz ki, amikor nem használod.

Aki érezteti veled, hogy jobb nálad

Ha idősebb, akkor azzal, mert több mindent megélt már és előrébb tart, mint te. Ha fiatalabb, akkor azzal, hogy ő a kisebb, cukibb, talán több figyelmet szentelnek rá a szüleid. Beszélj vele is és apudékkal is erről, lehet, hogy nem is direkt csinálja. Ezen kívül igyekezz kihozni magadból a maximumot, mert hidd el, nem vagy nála rosszabb!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share