5 jel, hogy készen állsz egy párkapcsolatra!

Rovat

Megosztás

Akár most készülsz belevágni az első párkapcsolatodba, akár egy szakítás után vagy, mindenképpen fontos felismerned, hogy készen állsz-e egy (új) kapcsolatra.

Több tényező is megfontolandó lehet ebben a kérdésben, amelyek közelebb hoznak téged annak megválaszolásához, hogy érdemes-e belevágnod egy kapcsolatba?!

1. Rendben vagy magaddal

Az első fontos szempont, hogy saját magaddal rendben legyél. Bár sokakban él az a felfogás, hogy egy párkapcsolatban kiegészítjük egymást, ez csak részben igaz. Úgy érdemes belekezdened egy kapcsolatba, hogy nem a másiktól várod a megerősítést saját magaddal kapcsolatban, hanem tisztában vagy a képességeiddel, értékeiddel.

2. Nem valaminek a pótlása a kapcsolat

Fontos felismerni, hogy egy kapcsolat miattad és a párod miatt lesz jó, nem pedig azért, hogy pótoljon valamit (vagy éppen valakit). Ha csak az unalom űzése miatt vágnál bele egy kapcsolatba, akkor lehet érdemes inkább a baráti körödet bővíteni, ha pedig egy lezárt kapcsolat pótlását látod a másikban, akkor is érdemes várnod még. Egy párkapcsolat ennél mindig többről kell szóljon.

3. Fel mered vállalni magad

A párkapcsolat egy meghitt közeg, ahol olyan dolgokat is megosztasz magadról, amit másnak lehet nem mondanál el. Úgy épül ki a bizalom két ember között, hogy egyre inkább közelebb engedik magukhoz a másikat, egyre több mindent osztanak meg magukról. Ha úgy érzed, ez még neked nem menne, talán érdemes kicsit várnod még.

4. El tudod engedni a múltat

Akár egy korábbi kapcsolatodról, akár más nehézségről van szó az életedben, fontos megnézned, hogy ezeknek milyen szerepük van a mostani életedben. Ha úgy érzed, hogy megbékéltél a múltaddal, akkor semmi akadálya, hogy nyiss az új felé, és belevágj egy kapcsolatba.

5. Vágysz arra, hogy lehorgonyozz

Mielőtt belevágsz egy kapcsolatba, érdemes mérlegelned, hogy az életed következő időszakában mit szeretnél inkább: laza kapcsolatokat, ismerkedést, felfedezni a világot vagy elköteleződnél valaki mellett. Ha még inkább a bulik, és a kötöttségek nélküliség vonz, lehet, hogy érdemes várnod még a párkapcsolattal.

5 jel, hogy készen állsz egy párkapcsolatra!
Szerinted te készen állsz egy párkapcsolatra?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta