Ezt nézed:  / Hírek / Sport / 5 lecke, amire a sport megtanít minket

5 lecke, amire a sport megtanít minket

A sport nemcsak a sokat emlegetett dolgok miatt fontos-egészség, állóképesség, jó kondi, stb-, hanem azért is, mert számos olyan leckét kaphatunk, amit az iskolai tanórákon biztosan nem.

1. Ha nincs gól, nincs játszma.

Az élet a sporthoz hasonlóan akkor működik a legjobban, ha tiszta, világos elképzelésed és célkitűzésed van. Ha olyan életet akarsz élni, amire igazán vágysz, kell lennie egy bizonyos jövőképednek.

2. Őszintének kell lenned magadhoz. 

Másokat becsaphatsz, de magadat sosem fogod. Tudni fogod, ha valamit jól csinálsz, és azt is, ha valamibe nem fektettél bele elég energiát. Valakinek szüksége van arra, hogy megtanítsák jól beosztani az idejét, mert mindig van feladata, amelyek felhalmozódnak, ennek vége pedig totális káosz. Ezek az emberek mindig megpróbálják meggyőzni magukat arról, hogy ha elfoglaltak, akkor hatékonyak is. Nézz magadba, tudnod kell, hogy mit csinálsz rosszul és ha megvan a válasz, csak változtatni kell és máris jelentős eredményeket érhetsz el.

3. Koncentrálj arra, amiben a legjobb vagy.

Mindig lesznek olyan dolgok, amikben jó vagy és olyanok is, amelyekben kevésbé. Nem kell mindenben mesterien teljesíteni. Megvan a saját egyedi adottságod, amivel meg kell tanulnod megfelelően bánni.

4. Tüntesd el a hibákat.

Esendő emberként mindenki hibázik. Nem szabad magadat okolnod egyfolytában. Gondold végig mit rontottál el és határozd el, mit fogsz másképp csinálni a jövőben. Készíts tervet, majd ezt helyezd át a gyakorlatba és működni fog. Tanulni a hibákból és nem elkeseredni nehéz, de annál hasznosabb dolog.

5. Mindig beszélj a menedzsereddel.

Ez mindenkinek más, nem feltétlen egy konkrét személy, mivel ezt a szerepet betöltheti az Isten, a lelkiismereted, a bölcsességed, az intuíciód, mindegy, ami számodra működik. A beszélgetések segítenek hűek maradni a céljaidhoz és az értékeidhez. Bármilyen nehéz időszakból ki lehet jönni, ha tudod, mi jó neked. Rengeteg módja van annak, hogy beszélj a te jóságos menedzsereddel, például:

– ima

-elmélkedés

-meditáció

-naplóvezetés

Nem is gondolnád, hogy egy egyszerű edzés az alapokon kívül, úgymint a kitartás, a másokra való figyelem, az önfegyelem, az ellenfél tisztelete, az emelt fővel való veszítés, a csapatmunka és a küzdés mellett ilyen dolgokra is megtanít. Próbáld ki magadon, ha pedig nem sportolsz, gondolkodj és találd meg a neked megfelelő lehetőségeket!

Leckék, amire a sport tanít bennünket
Te is tapasztaltad már magadon a leírtak valamelyikét?

Borítókép: Maastrichtuniversity.nl/

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share