5 lépés, hogyan állítsd le partnered furcsa szokásait!

Rovat

Megosztás

Az apró dolgok is ugyanolyan könnyen tönkretehetik a párkapcsolatodat, akár az óriási veszekedések vagy a megcsalás. Vannak olyan nagy volumenű tettek, amiket sajnos képtelenek vagyunk megbocsátani. A legtöbb esetben azonban a kapcsolat végéhez a partner negatív, idegesítő, zavaró viselkedése vezet. Ha hosszú távú kapcsolatot tervezel, mindenképp figyelj oda ezekre az apróságokra és, ha kell, bizony hívd fel partnered figyelmét is rájuk.

Forrás: www.thestar.com
Forrás: www.thestar.com

 

De mit is tehetsz, ha a másik rossz szokásaitól már szinte a falra mászol, megbántani azonban nem szeretnéd? Lehet, hogy egy ideig hasznos a csendben tűrés, de hidd el, egyszer betelik a pohár és, az nem fog segíteni a problémán, ha hiszti rohamot kapsz! Lássuk, mit kell tenned, hogy ez ne forduljon elő.

 1. Légy empatikus!

Próbálj úgy beszélni a partnereddel, hogy az azonnal tudja, nem veszekedni akarsz csupán meg szeretnéd oldani a problémát. Fontos, hogy érezze, te megérted őt. Légy higgadt és minden együttérzésedet vedd elő. Hidd el szükséged lesz rá, mert a legfontosabb, hogy a kedvességed ellenére tisztázzátok, melyek azok a konkrét szokások, melyeken mindenképp változtatnia kell a jövőben. Ez azonban tényleg csak higgadt fejjel sikerülhet. Ne feledd a cél nem az, hogy veszekedjetek.

2. Kössetek kompromisszumot!

Dolgozz ki egy tervet! Tudd meg, mi a kívánsága. Ha ez megvan, nincs más dolgod, mint a rossz szokásáért cserébe teljesíteni a kívánságát. Például: Ha reggel nem hagyod felnyitva a wc-ülőkét, este főzök neked vacsorát. Ha úgy hagyod, nincs vacsi. Persze egy vacsoránál kreatívabb dolgokkal is lehet ösztönözni egy embert. Minden a fantáziádon múlik.

 3. Találj motivációt!

Nyisd fel a partnered szemét és mutasd meg neki, hogy rossz szokása mennyi kellemetlenséget okoz neki az életben. Ha észreveszi, mi változna, ha felhagyna a zavaró dologgal, valószínűleg motiválja majd a lehetséges pozitív változás.

 4. Kerüld a büntetést!

Senki sem hibátlan. Te sem, ő sem. Kerüld a szidást vagy büntetést. Ehelyett próbáld olyan pozitív szokások, tevékenységed felé irányítani, melyek mindkettőtök számára szórakoztató.

5. Jutalmazd a jót!

Ha a partnered sikeres, mindenképp mutasd ki elismerésed. Ez segít megerősíteni és motiválni a pozitív viselkedését. Idővel még az is lehet, hogy ezek a jó dolgok teljesen felváltják majd a negatív tulajdonságokat.

Az apró problémák valóban összezavarhatják még a legjobb kapcsolatot is. Ha azonban időben cselekszünk egy halom kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és az sem mellékes, hogy így egy boldogabb, kevésbé idegesítő párkapcsolatban élhetünk.

 

Forrás: www.ciracfamilydental.com
Forrás: www.ciracfamilydental.com

 

5 lépés, hogyan állítsd le partnered furcsa szokásait!
Te szakítottál már valakivel a furcsa szokásai miatt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta