Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 lépés a könnyebb megbocsátásért

5 lépés a könnyebb megbocsátásért

Mindenki követ el olyan dolgokat – még a legjobb barátaink is -, amiket nehéz megbocsátani, sőt, van, hogy úgy érezzük, nem is lehetséges. A megbocsátásért nem könnyű tenni, ha az egyik fél elutasítja azonnal, de ezekkel a lépésekkel talán könnyebb lesz majd. 

Bármilyen ügyről is van szó, bármiért is bántott meg valaki, legyen szó hazugságról, olyan tettről, amit te teljesen elítélsz, és nem érzed azt, hogy az adott ember még az, akit te megszerettél régebben.

1. Az érme két oldala

Nem szabad rögtön egyoldalúan ítélkezni, hagyj időt magadnak, és próbáld meg a helyzetet több oldalról megvizsgálni. Milyen “indítékai” voltak, hogy megtegye azt, amivel megbántott az a valaki? Esetleg valamilyen külső nyomás is szerepet játszott? Ha több oldalról megvizsgálod a helyzetet, lehet, hogy könnyebben megérted majd, és megbocsátasz.

2. Tedd meg magad miatt!

Sokkal több energiát felemészt az, ha mérges vagy és dühöngsz. Nem csak az a fontos, hogy a megbocsátásért esedezőnek könnyíts a lelkén, de hogy te is elengedd az egészet. Ne variáld túl, mert a végén csak felemészt téged a negativitás és a bosszúvágy.

3. Tanulj belőle!

Ez nyilván nagyon nehéz, de ha kicsit hiszel a sorsszerűségekben, akkor próbálj meg ne az emberre gondolni, akire haragszol, hanem az egész egyben látni. Miért történt ez veled, mit tanulhatsz belőle? Ha ezekre a kérdésekre megtalálod a választ, akkor sokkal könnyebben megy a megbocsátás.

4. Nézd a nagyobb képet!

Sokszor tudunk olyan dolgokon hetekig pörögni, ami nem is számít igazán. Próbálj nagyobb időtávban gondolkozni, hogy az adott esemény, milyen hosszútávú hatással lehet az életedre? Van olyan, amin emiatt nem tudsz változtatni? Ha hamar megoldodik a helyzet, akkor a haragodat sem kell sokáig tartanod.

5. Csak magadnak teszel rosszat

A haragtarás, a düh sosem jó barátaid, hidd el. Ha te kerülnél az ő helyzetébe, te is tudnád, hogy mit tettél és éreznéd magad elég rosszul ahhoz, hogy már ne legyen szükséged arra, hogy még a haragját is elviseld a másik félnek. Nem mondom, hogy aznap bocsáss meg, de ne húzd az időt feleslegesen, mert csak elmérgesedik a kapcsolatotok.

 

Fotó: keywordsuggest.org

Fotó: keywordsuggest.org

Borítókép: samluce.com

Megbocsátás könnyedén?
Volt már, hogy nehezen bocsátottál meg valakinek?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share