Miért vagyok rosszul a buszoktól?

Rovat

Megosztás

Nem mindenkinek bírja a gyomra a buszozást. A hosszabb utakkal járó rosszullét szinte már állandó útitárs. Sokan vannak ezzel így, ezért nem árt előre felkészülni.

Kyle_bus-sick_3

A buszozás hasonló a hajóutakhoz. Nem mindenki bírja. Az ember gyomra hamar fel tud fordulni. Az állandó mozgás nem tesz neki jót. Folyamatosan görcsben van. A rosszullét kitart az út végéig. Aki hasonlóan nem bírja ez ilyen jellegű utakat, együtt tud érezni a többiekkel.

fullhd-hatterkep-hosszu-ut-a-semmi-kozepen-63385080

A busz, a hajókhoz hasonlóan meglehetősen nagy mozgásra képes. A nagyméretű rugóknak köszönhetően, amik az út kisebb-nagyobb hibáit hivatottak csillapítani, egy folyamatos fel-le mozgást végez. Ez inkább a nagyobb buszokra igaz. Az alacsony padlósoknál ez sokkal visszafogottabb. Ezt a liftező mozgást nem mindenki szereti. Nem vagyunk hozzászokva ehhez a folyamatos fel-le ingázástól.

55341_434674_1000x700

Sajnos néha az ilyen buszutak elkerülhetetlenek. Rátesz még egy lapáttal, ha az egész egy hegyvidéken van, vagy rossz útviszonyok mellett. Ilyenkor igazán zöldre változik az arcszín. Érdemes ilyenkor a megelőzésre gondolni. Utazás előtt célszerű bevenni hányinger elleni gyógyszert, de legalább magadnál tartani pár szemet.

Kátyúk óbudán

Szintén sokat segíthet, ha nem közvetlenül a kerékhez ülsz. Itt a legnagyobb a mozgás, valamint a hátsó üléseknél. Jobb elkerülni ezeket és inkább középtájban keresni helyet. Ha lefoglalod magad valamivel, szintén el tudod terelni a gondolataidat a folyamatosan liftező mozgástól.

tavolsagi-buszMERCEDES-BENZ-TRAVEGO-17-SHD---1_big--16083112494843581500

Ezekkel az apró praktikákkal sokkal elviselhetőbbé tudod tenni a hosszabb utakat. Egy idő után pedig nem kell már magad mellett tartanod a zacskót veszély esetére. A buszozás megszokható, de tény, hogy nem egyik pillanatról a másikra megy.

 

Miért vagyok rosszul a buszoktól?
Szereted a hosszú utakat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,178RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta