Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 lépésben | Dolgozd fel a szerelmi csalódást!

5 lépésben | Dolgozd fel a szerelmi csalódást!

Nagyon ritka az, hogy egy párkapcsolat tagjai egyszerre jutnak arra a döntésre, hogy véget vessenek neki! A szakítás fájdalommal jár. Szerencsére akad egy jó módszer arra, hogyan dolgozd fel a szerelmi csalódást!

Megmutatjuk Neked, hogyan:

1. Fogadd el, hogy vége!

Amikor a párod, úgy dönt vége van és ezt Veled is közli, akkor úgy érzed összedőlt az egész világ! Nincs más lehetőséged, csak a túlélés. Fontos, hogy el tudd engedni! Fogadd el, hogy vége! Bár a fájdalmadat valóságosabbnak érzed bármi másnál, nem befolyásolhatod mások érzelmeit. Ne próbáld rendbe hozni a kapcsolatodat ígéretekkel és könyörgéssel, mert sokkal többet fogsz szenvedni később. A vége pedig ugyanaz lesz!

2. Éld meg az érzéseidet!

Légy bátor, és engedj teret a szélsőséges érzéseidnek! Érezheted úgy, hogy nincs kedved megmozdulni, egyedül akarsz lenni, vagy épp zokogni szeretnél. Ne szégyelld, éld meg a szomorúságot és a dühöt is. Kérd meg a barátaidat, hogy hallgassanak meg, olyanokat keress, akik képletesen szólva, Veled együtt sírnak. Ha pedig arra van szükséged, hogy egyedül legyél, vonulj el, és a csendben éld meg, amit meg kell. A legfontosabb, hogy ne vádold magad, azért mert vége lett!

3. Hagyd, hogy segítsenek a külsőségek!

Nem hiába mondják, hogy a külső változások, a belső változásokat is segítik. Válasz új hajszínt, akár parfümöt, vásárolj néhány új ruhát, ha az anyagiak engedik. Rakj rendet a szobádban. Próbálj ki új dolgokat a barátaiddal, esetleg olyanokat, amit eddig halogattál a volt párod miatt. Engedd meg a barátaidnak, hogy Veled legyenek, hogy feltöltsenek pozitív energiával, próbálj mosolyogni velük, nevetni, ne utasítsd el a humort.

4. Tanulj belőle!

Beszélj olyanokkal, akik már éltek meg hasonlót, akik már túl vannak egy szakításon, fogadd meg a tanácsaikat és hasznosítsd őket. Mikor már újra tudsz mosolyogni, gondold végig a kapcsolatodat a volt pároddal, vond le belőle a tanulságokat, ismered fel a hibákat, amiket Te is elkövettél. Nem vagyunk tökéletesek, és hibátlanok sem! Mindenből lehet tanulni valamit!

5. Lépj tovább!

Őrizd meg a szép emlékeket, és gondolj rájuk úgy, hogy ezek is az életed részét képezik, amiből csak egy van! Engedd, hogy mások közeledjenek feléd.  Hidd el, amikor olyan párra találsz, aki, a mellett, hogy szeret, illik is hozzád, akkor mindent problémát meg fogtok tudni oldani együtt.

Mindenki nehezen viseli a szakítást, de fontos tudni, hogy van élet utána is!