Történelmi alakok! Bizarrok és híresek!!

Rovat

Megosztás

A híres emberek is csak emberek, akik nem mentesek a különcségektől, furcsa szokásoktól! Most bemutatunk nektek négyet közülük, akiket biztosan meg fogtok jegyezni bizarr szokásaik miatt! 

1. Charles Darwin

Az evolúciós elméletéről elhíresült Darwin, nemcsak vizsgálta a különböző állatokat, hanem szó szerint, fogyasztotta is őket! Már egyetemi évei alatt is különc volt. Megalapította Cambridge-ben a Gourmet Club társaságot, aminek köszönhetően, hetente furcsábbnál furcsább állatokat ettek meg társaival. Majd, az öt éven át tartó, világkörüli hajóútján sem hazudtolta meg eddigi önmagát, és bizarr szokását. Minden állatot megevett, ami csak az útjába került! Például, struccot, tatut, pumát, stb.

2. Agatha Christie

A krimi műfajában korszakalkotó írónőnek több, mint 60 regénye, számos színdarabja, és novelláskötete van. A lenyűgöző mennyiségű alkotások hátterében különös munkamódszer húzódik meg, egy nem létező íróasztalon! Jellemző módon, elsőként a gyilkosságok részleteit vetette papírra, majd a cselekményeket ezek után dolgozta ki.  Nem hogy íróasztala, dolgozószobája sem volt! Ott írt, alkotott, ahol éppen eszébe jutott valami. Legyen az hálószoba, hotelszoba, vagy a konyha.

3. Charles Dickens

Az angol irodalom legnagyobbjai között tartják számon a Twist Olivér szerzőjét. Regényeiben eleven módon ábrázolja a különös, furcsa embereket, mindezt pedig sok humorral fűszerezi. Sokan állítják, hogy egy-egy alkotásban az író saját maga is benne van. Nincs ez másképp Dickens-nél sem. Az író ugyanis, megszállottan ügyelt külsejére, a haját naponta vagy százszor igazította meg, a mindig kéznél lévő fésűjével!

4. Honore de Balzac

A francia regényíró, többek között a Goriot apó szerzője, megerőltető életmódot élt. Napi tizenhat, vagy annál több órát dolgozott. Furcsa szokásai közé tartozott, hogy délután 5-6 óra körül lefeküdt aludni és éjfélkor felkelve kezdett hozzá az íráshoz. Ehhez pedig, hogy ébren tudja magát tartani, több liter kávét fogyasztott. Napi 50 csészére becsülik, feljegyzések szerint, azt a mennyiséget, amit megivott! Életmódja miatt korán elhunyt, mindössze 51 évesen.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta