Ezt nézed:  / Hírek / Színes / 5 mobil app, amik segítenek a tanulásban

5 mobil app, amik segítenek a tanulásban

Suliban nem nagyon szabad a mobilunkat használni, de iskolán kívül van pár szuper sulis app, amik nagy segítségünkre lehetnek, mert a telefonunk mindig kéznél van, de a sok füzet és könyv kevésbé. De minek is cipelni, ha a telónkon rajta van, ami kell nekünk? Ez az 5 app tuti segítség egy diáknak. 

1. Timetable

Ez a magyar nyelvű applikáció, ahogy a nevében is benne van, egy igen sokoldalú órarend app. Napi, heti nézetet is be tudsz állítani rajta, be tudod írni az órarendedet, különböző színekkel meg tudod jelölni a tantárgyaidat és bele tudod írni, hogy ki tartja az órákat.

Ha egyetemre jársz és katalógus is van az órán, ebbe az app-ba bele tudod írni, hogy voltál-e aznap, így sokkal könnyebben fejben tudod tartani, hogy hányszor is hiányozhatsz még. Ezeken kívül a vizsgáidat és a házi feladataidat is bele tudod írni, így minden egy helyen meg is van a telefonodban.

2. Todoist

Az előző apphoz hasonlóen ez is a teendőidet tárolja el, de ide nem csak a sulis dolgaidat írhatod fel, hanem ha mondjuk már el kéne mosogatnod, akkor ezt is fel tudod írni, és be tudod sorolni, hogy ez milyen teendőnek is számít, mennyire fontos megcsinálni. Ha kész vagy vele, akkor pedig kipipálhatod. Ez az alkalmazás angol nyelvű, de közösségi jellegű, meg tudod másokkal is osztani a teendőid listáját.

3. Mathlete

Ahogy a nevéből is látszik ez az app a matekkal foglalkozik. Ez azoknak is hasznos lehet, akik nincsenek oda a matekért, de akik pengék belőle, nekik is jó lehet. Egy egyszerű felépítésű játéknak tűnik elsőre, de igazából nem olyan könnyű. Rövid idő alatt kell eldönteni, hogy az adott egyenlet igaz-e vagy hamis, így nagyon jól fejleszti a fejben való számolást és megkönnyíti és sokkal gyorsabbá teszi az matek órán való önálló munkát.

4. Duolingo

Talán ezt az appot már ismeritek, 22 nyelvet tanulhattok rajta, az alapoktól kezdve folyamatosan egyre nehezebb szintekig. Bónuszokkal nyithatjátok meg az újabb és újabb szinteket, ezzel motiválva a használókat a folyamatos tanulásra az appon.

5. Xeropan

Ez a magyar fejlesztésű app is nyelvtanulós, egy professzor és a kutyája segítségével mehetünk körbe sokféle szigeten, ahol különböző témákban tanulhatunk újabb és újabb angol szavakat. Nagyon aranyos a design ebben az applikációban, biztos meghozza a kedvedet egy kis suli utáni nyelvtanuláshoz.

Fotó: tech2.hu

Fotó: tech2.hu

 

Sulis appok
Te használnál valamilyen sulis applikációt?

Borítókép: blog.apps-builder.com