Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Ezt a cikket el kell olvasni azoknak, akik imádják önmagukat!!

Ezt a cikket el kell olvasni azoknak, akik imádják önmagukat!!

Néha képesek vagyunk nagyképűek lenni, és mások úgy látják, hogy túl nagy az egónk. Ezt mindenképpen meg kell próbálni elkerülni, hiszen ez nem egy vonzó tulajdonság, ráadásul meg is bánthatunk vele másokat. De sebaj, segítünk! Íme, öt mód arra, hogy egészséges egóval rendelkezz!

1. Légy tisztában azzal, hogy mi az egó és mi az énközpontúság!

Az egó önmagunk elismerését , önmagunk osztályozását, az önbecsülésünk meglétét és a a külső világgal való kapcsolat keresését  jelenti. Akkor fordul át negatívvá a jelentése, amikor már elveszítjük a kontrollt, és saját magunk fontosságát előbbre helyezzünk mindennél, eltúlozzuk az önimádást, és önteltté válunk.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

2. Csak te tudsz nemet mondani az egódnak!

Tudd, mikor kell visszafognod magad, tudj parancsolni magadnak, ha az egód már nem képes rá. A lényeg, hogy te irányítsd az egódat is.

Gif: Wikia.com

Gif: Wikia.com

 

3. Amikor a tanár leteremt, hagyd rá!

Amikor egy tanár lekicsinyíti az érdemeidet, mondván, hogy csak az egód nagy, a tetteid kicsik, választhatsz. Vagy az aranyközépút mellett döntesz, vagy egyszerűen elsétálsz. Senki sem szólhat le az engedélyed nélkül. Senki. Gyakran, amikor egy tanár azt mondja egyik diákjának, hogy nagy az egója, valójában fenyegetve érzi magát a tanár. Ez viszont már nem a te problémád.

Gif: Reddit.com

Gif: Reddit.com

 

4. Mellőzd a buta tartalmakat Facebookon!

Az emberek hajlamosak a pozitív dolgokat  megosztani a Facebookon, míg mások hajlamosak belerondítani ezekbe a bejegyzésekbe. Ha kiposztolsz egy képet valamiről, amin rengeteget dolgoztál, és végül sikert értél el, rögtön leszólnak, hogy milyen egoista vagy már. Pedig csak büszke vagy arra a dologra, amit kemény munka árán értél el. A hozzászólók, akik emiatt beoltanak téged pedig csak féltékenyek.

Gif: Huffingtonpost.com

Gif: Huffingtonpost.com

 

5. Meditálj!

Néha, amikor arra gondolsz, hogy mindenki furán viselkedik, akkor talán rosszul látod a dolgokat. Valójában nem mindenki más működik másként. Hanem te. Szóval, ülj le, lélegezz mélyeket, zárj ki minden zavaró zajt! A világ összes nyűgjét és baját engedd el, és arra figyelj, ami benned van! Ha hallgatunk, talán hamarabb meghalljuk a válaszokat a kérdéseinkre, így jobban megismerhetjük, megérthetjük a külön életet élő, de mégis a saját egónkat.

ego05

Gif: Tumblr

 

Egoizmus
A te egód egészséges?

Borítókép: Noulpamant.ro

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share