5 ok, amiért a bizalom fontosabb egy barátságban, mint a szeretet

Rovat

Megosztás

Sokan azt gondolják, hogy a szeretet nagyon is kevés egy barátsághoz. Vannak bizony más tényezők, amelyek legalább ugyanolyan fontosak, ha nem fontosabbak. Íme, most öt okkal bebizonyítjuk, hogy a bizalom egyike ezeknek.

1. Csak olyasvalakit szerethetünk, akiben megbízunk.

A szeretet a bizalmon alapul. Azok az emberi kapcsolatok, amelyekben a bizalom hiányzik, nem élhetnek túl kemény megpróbáltatásokat.

Gif: Teen.com
Gif: Teen.com

 

2. A szeretet azt tükrözi, hogy képesek vagyunk megbízni másokban.

A képességünk, miszerint önzetlenek tudunk lenni másokhoz biztosan viszonzásra talál. Azért bízunk, hogy megbízzanak bennünk, viszont ha szeretünk, csak reménykedhetünk, hogy viszont szeretnek majd a barátaink.

Gif: Sharegif.com
Gif: Sharegif.com

 

3. Arra használjuk a bizalmunkat, hogy kordában tartsuk az érzéseinket.

Érző lényekként több hangsúlyt fektetünk a dolgok filozófiai jelentésére, mint a tényekre. Tartalmas emberi kapcsolatok kialakítására törekszünk, amelyek értékeket képviselnek. Felhasználjuk a bizalmat arra, hogy felmérjük a másokkal való kapcsolatunkat, és “kiszámítjuk”, hogy mennyit vagyunk hajlandóak adni magunkból a másiknak.

Gif: Bustle.com
Gif: Bustle.com

 

4. A szeretet beárnyékolja az ítélőképességet, a bizalom viszont megvilágítja azt.

Azt hisszük, hogy a szeretet megvédhet minket a lelki hullámvasutaktól. Sokszor viszont nem látjuk a fától az erdőt, vagyis jelen esetben azt, hogy mik azok a valós dolgok, amelyeket eltakar a végtelen szeretetünk, amely a másikkal szembeni elfogadással és csodálattal párosul. Amit nem veszünk észre, hogy néha az ítélőképességünket a szeretetünk elveszi, és mások buta csapdájába eshetünk. A bizalom viszont, melyet magunk építünk, egy kontrollt biztosít, hiszen mi építettük a kapcsolatot is a bizalomra építkezve, megalapozva azzal egy életre szóló baráti kapcsolatot egy személlyel.

 

Gif: Gifsgallery.com
Gif: Gifsgallery.com

 

5. A bizalom mindent legyőz.

Mindig azt hisszük, hogy a szeretet mindent legyőz, hogy a szeretet mindenek felett áll. Viszont a bizalom az, ami mégis elhiteti velünk, hogy minden akadályt le tudunk győzni, ha akarunk. Mondhatjuk, hogy a szeretet az, ami a leküzdés fogalmát kimeríti, de akármikor jön egy akadály, a bizalom az, ami mindent összetart. Ez a híd a szakadék két széle között.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

A szeretetnél fontosabb a bizalom?
Számodra fontosabb a bizalom, mint a szeretet?

 

Borítókép: Huffingtonpost.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,305KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta