5 ok, amiért az alvás jó dolog!

Rovat

Megosztás

Te is azoknak a hétalvóknak a táborát erősíted, akik legszívesebben folyton aludnának és a legkedvesebb időtöltésük is a szunyókálás? Ha eddig kényelmetlenül érezted magadat, amiért mások folyton nyaggatnak a lustálkodás miatt, hát most visszavághatsz nekik! Íme 5 ok, amiért az alvás fontos része az életünknek.

1. Mert okosabb leszel!

Kutatások kimutatták, hogy ahány órával kevesebbet alszunk a megszokottnál, annyival kevesebb lesz az IQ-nk, ez egészen addig tart,amíg be nem pótoljuk az elvesztett alvásmenniységet.

2. Mert karcsúbb leszel!

A túl kevés alvás oda vezet, hogy felborul a szervezet megszokott, természetes működése, nem tudja feldolgozni rendesen a tápanyagokat, ez pedig bizony elhízáshoz vezet.

sleep goodnight disney princess butterflies

3. Mert sokáig élsz!

Az alvásnak óriási szerepe van abban, hogy kialakítsa a jó életminőséget, felkészítse a szervezetet a megpróbáltatásokra. Az egészséges szervezet fenntartásában sokkal nagyobb a szerepe, mint a mozgásnak vagy a tudatos táplálkozásnak.

4. Mert szép leszel!

Igen, egy kiadós alvás során képes regenerálódni a bőr, sőt a haj is, megújulnak a sejtek, a ráncok kisimulnak. Jól gondolod, a beauty sleep nem csupán legenda!

5. Mert boldog leszel!

Az alvás befolyásolja a szervezet szerotonin szintjének működését. Ez a boldogság hormonként is ismert hormon elősegíti a jó kedélyállapotot, hiányában pedig könnyen depresszióssá válhatsz.

sleep jet lag tired sleepy exhausted

 

Alvás
Mennyit alszol?

Képek: giphy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta