Így kezeld az önző embereket!

Rovat

Megosztás

Az önzés mindig is az emberi természet része volt, de manapság már világjelenséggé nőtte ki magát. Saját magunkat az előtérbe helyezni, másokat semmibe venni és nem törődni az érzéseikkel, szükségleteikkel ismerős viselkedési forma. De hogyan lehet ezt kezelni?

1. Tudj meg róla többet!

Amíg nem ismered a másik indítékait és okait, addig nem tudhatod, hogy mi áll a viselkedése hátterében. Vedd a fáradtságot és tudj meg többet a másik múltjáról, tapasztalatairól, élményeiről, a motivációiról. így nem csupán az élét tudod elvenni annak a viselkedésnek, ami rád irányul, de meg is érted miért történik mindez.

2. Ne vedd magadra!

Ne gondold, hogy te vagy az oka annak, hogy ha például egy közeli ismerősöd, barátod viselkedik veled szemben önző módon. Valószínűbb, hogy nem rád irányul ez a viselkedés, egyszerűen csak ők közelítik meg rossz irányból a dolgokat.

3. Ne légy fölényes!

Ahelyett, hogy lekezelő lennél, inkább kommunikálj. Magyarázd el, miért gondolod, hogy a másik önző és mit kellene másként csinálnia. Ezután vizsgáld meg a saját viselkedésedet is és rá fogsz jönni,  hogy mindenkiben lakozik egy kis önzőség. Ez természetes és kiküszöbölhetetlen vonás.

4. Emlékezz arra, hogy egy kis önzőség természetes dolog, sőt egészséges!

Az önzőség nem csupán arra készteti az embert, hogy csak magával törődjön, de közvetett módon arra is, hogy törődjön másokkal! Gondolj csak bele, ha jót teszel valakivel utána te is jól érzed magad, mi ez ha nem az önzőség egy formája?

new girl schmidt selfish

Önző emberek
Mi a legrosszabb tulajdonságod?

Képek: happytelegram, giphy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta