5 ok, amiért szerintünk Dancsó Péternek jobban tetszik a Középsuli, mint az Álom.net

Rovat

Megosztás

Dancsó Péter, Magyarország egyik legjobb YouTube videósa és filmkritikusa néhány héttel ezelőtt kritikát készített sorozatunkról, erről már beszámoltunk. Körülbelül három évvel ezelőtt az Álom.net nevű, szintén tinédzsereknek szóló film is kapott egy kritikát Dancsó Petitől. Most pedig mi felsoroljuk azokat az okokat, amelyek miatt szerintünk Dancsó Péternek jobban tetszik a Középsuli, mint az Álom.net.

1. Mi, készítők még mindig élünk.

Az Álom.net elemzésének tizenegyedik percében “kiírtotta” a film készítőit, és az utolsó, körülbelül hét percet már nélkülük elemezte le.

A Középsuli kritikájának egyik percében sem “végzett” velünk, a sorozat megalkotóival. Mondhatnám úgy is, hogy ekkora “Oltáskát” mi nem kaptunk.

sBUZdd

2. 10 perccel rövidebb a rólunk készített videó.

Az is bizonyítja Dancsó Peti pozitívabb véleményét a mi kreálmányunkról, hogy mindösszesen hétperces kritika készült róla.

Ezzel szemben az Álom.net tizenhét percnyi savazást kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=gEjJcj_7jlw

 

3. Nem amerikanizálunk.

Az Álom.net kritika egyenesen azzal indul, hogy mennyire gusztustalanul másolja az Egyesült Államokat, illetve ez mennyire felesleges és visszataszító

Habár némi irónia itt is érezhető, de így értékeli a sorozatunk első részét népszerű kritikus:

“A Középsuli című sorozatban megismerhetjük, milyen viszontagságokkal kell szembenéznie egy mai középiskolásnak. Minden itt van, ami tökéletesen leírja a középiskolai éveket: agresszív, pizzafüggő tesitanárok, nyomulós csajok és Éjjel-Nappal Budapest reality dramaturgia.”

 

Ez nagyban segítette az én munkámat is, ugyanis a második rész forgatókönyvének írásakor, mivel nem tudtam, hogy hogyan nevezzem ezeket a elbeszélő kis szövegeket, így “Éjjel-Nappal Budapest reality dramaturigaként” tüntettem fel az első változatban. Köszönet ezért Dancsó Péternek.

4. Dancsó Peti elégedett volt a Középsuli nyelvezetével.

Az Álom.net-ben kritizálta, hogy a diákok francia nyelven tanulnak.

Nálunk eddig még nem volt nyelvóra, viszont Paula, a spanyol cserediákunk magyar nyelvi tudásával többé-kevésbé elégedett volt.

“Örülök, hogy pár hét alatt ilyen szinten megtanultál magyarul, de ez ebben az iskolában még mindig kevés lesz, úgyhogy szedd össze magad, mert nyelvtanból bukásra állsz.”

 

5. Nem oltotta porig a Középsulit a videó végén, hanem frappáns volt az elköszönés.

Míg az Álom.net kapott egy eléggé bőséges és fájó kritikát három éve…

“A forgatókönyvnek nincs értelme, csak random jönnek egymás után a primitív jelenetek, a dialógusokat mintha egy tízéves gyerek írta volna, aki megpróbál nagynak tűnni, technikailag dilettáns, szörnyű vágás, szörnyű operatőri munka, a színészekről és az irritáló aláfestő zenékről nem is beszélve. A cselekmény pedig biztos lekoppint pár hasonló filmet, amit szerencsére nem láttam, és ezek után nem is fogok megnézni.”

 

… addig mi ilyet nem kaptunk.

Ezúton köszönjük!

Álom.net vs. Középsuli
Neked melyik tetszik jobban?

 

Borítókép: YouTube

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta