5 ok, hogy miért mozogj rendszeresen

Rovat

Megosztás

A sport és a mozgás szerves része az életünknek. Nem csoda, hogy annyit hallunk róla és a suliban is minden héten van tesi.

 

Ez az egyik kulcspontja az egészséges és hosszabb életnek. A szervezet egy bizonyos fokú terhelésre ellenállóbb lesz. A betegségekkel szemben pedig sokkal jobb lesz a védekező mechanizmus is. Persze a mozgás maga nem minden, a tudatos és helyes táplálkozás szintén nagy szerepet játszik mellette.

A közérzetre is nagy hatással lesz. Frissebbnek, felszabadultabbnak érzi magát az ember, és kiegyensúlyozottabb is lesz az élete. A stressz levezetése is történhet ilyen módon. Pár kilométer lefutása után sokkal nyugodtabb lesz a hangulat.

A vérkeringést serkenti az izmok megdolgoztatása, ami az agyi tevékenységekre is hatással van. Vagyis jobban fog az agyad, könnyebben meg tudod jegyezni a dolgokat. Ez a tanulásban nagy szerepet játszik. Akár a jegyeid is javulhatnak.

Egyes betegségek a mozgás hiánya miatt alakulnak ki. A gerincbetegségeket nagyon sok esetben mozgással, valamint tornával korrigálják. A mozgás hiánya túlsúlyhoz, és számtalan betegséghez vezethet, ami kihat a közérzetre is.

A rendszeres mozgásnak van egy alakformáló tulajdonsága is. A feszesebb bőr, izmosabb test mások számára is vonzó. Egy párkapcsolat természetes összetartója lehet, ha a párunkkal edzünk, vagy ösztönözzük a másikat.

5 ok, hogy miért mozogj rendszeresen
Szoktál sportolni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta