5 ok, miért tanulj oroszul

Rovat

Megosztás

Ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy – tartja a régi mondás. Mégsem ebből a nyilvánvaló igazságból fakadó kulturális prédikáció következik.

1, Gyönyörű nők

Kis időt is elég eltöltenünk Moszkvában, vagy Szentpéterváron, hogy lássuk, mennyire stílusosan öltözködnek az orosz nők. Szépségükkel a divatiparban is egyre jobban boldogulnak. Mostanában nagy figyelem fordul a szibériai vidékekről érkező, félvér modellekre. Közülük a leghíresebb Irina Shayk. Hosszú évekig volt a portugál focista, Cristiano Ronaldo barátnője. Bár idén tavasszal szakítottak, sokáig nem maradt magányos a modell. Bradley Cooper amerikai színésszel jár mostanában. Hasonló csajokkal menőzhetsz, ha beszélsz oroszul!

irinashayk

2, A fél netes világ a tiéd!

Az internetnek hála, igen könnyű oroszokkal ismerkedni. Ráadásul az angol után az orosz a második leggyakrabban használt nyelv a világhálón. Rendszeresen gyűjtik össze a legviccesebb gyöngyszemeket a YouTube orosz videói, illetve a mémek közül. A moszkvai hajléktalan blogger követésén és a Hideaway agrárparódián át az életértelméről is készült már zseniális orosz videó.

https://www.youtube.com/watch?v=1IAXrxlDK6c

 

3, 15-öt egy csapásra

Oroszországon kívül még legalább 14 országban beszélik széles körben az oroszt. A Szovjetunió egykori tagköztársaságaiban gyakorlatilag második hivatalos nyelvnek számít. Közép-Ázsián, a Kaukázuson, Kelet-Európán és a Baltikumon kívül még tovább nyitható a világ az orosszal. Egyes vélemények szerint ugyanis, ha valaki egy szláv nyelvet beszél, akkor a többi megtanulása már csak elhatározás kérdése. Még ha nincs is ehhez kedved, Lengyelországban például, aligha adnak el az orosszal.

térkép

4, Határ a csillagos ég

Bár már régen vége az űrversenynek, az oroszok ma is vezető szerepet játszanak az űrkutatásban. Ha nem akarsz Hustonig utazni, Oroszországban is kaphatsz űrhajós kiképzést. Ha nem csábít a világűr meghódítása, akkor is végtelenek a lehetőségeid az orosszal. Több orosz cég is dolgozik Magyarországon, köztük a jelentős bank, a Szberbank. Na meg ott van Hévíz, az orosz turisták itthoni mekkája.

gagarin

5, Üzleti kapcsolatok

New York után Moszkvában él a legtöbb milliárdos a világon. Persze nem valószínű, hogy csak úgy összeakadhatunk a 64 szuper-gazdag valamelyikével egy városi séta közben. Oroszul beszélve talán mégis több esélyünk lehet velük kapcsolatba kerülni. Az orosz oligarchákról se felejtkezzünk el, akik közül 16-an szerepelnek a világ kétszáz leggazdagabbjai között, a Forbes összeállítása szerint. Ne add fel, ha nem értesz az üzlethez és nagy sikerrel kecsegtető találmányod sincs! Az oligarchák közül sokan egyedülállóak.

roman-abramovich1

Orosz nyelv
Te tudsz oroszul?

 

Borítókép:  Facebook-home.info

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta