Ezt nézed:  / Suli / 5 sorozattípus, ami függőséget okoz!

5 sorozattípus, ami függőséget okoz!

Rengetegen vagyunk sorozatfüggő. Ha tehetnénk, akkor éjjel-nappal a kedvencünket néznénk. De mire is vagyunk rákattanva állandóan?

 

A történelmi sorozatok az egyik legnépszerűbb típus. Nem muszáj valós eseményeket feldolgoznia, lehet teljesen kitalált is. A lényege az, hogy nagy képet mutasson a korról, valamint a benne élő emberekről. Szövevényes és mindenre kiterjedő. Ilyen például a Trónok harca is. De szintén nagy sikernek örvendenek a valós eseményt feldolgozótörténetek is, például a Szulejmán.

A rövid ámbár poénos hangvételű sorozatok évtizedek óta képernyőn vannak és levehetetlenek onnan. Temérdek változata létezik. Lényegükben többnyire a 20 perces részekre álltak be, amit teletűzdeltek apró, de vicces poénokkal. Ilyen az Agymenők, a Dokik, Így jártam anyátokkal… és még sokáig lehetne sorolni.

A fiatalabbakat megcélzó általában általános, vagy középiskolásokról szóló sorozatokból szintén nincs hiány. Nagy sikert aratott anno Zack és Cody, vagy a későbbiekben felbukkanó Glee. Sokszor poénosra veszik a részeket, de gyakran találkozni drámai, vagy egészen újszerű megvalósításokkal is.

A zombik már jó ideje hódítanak. Mondhatni, hogy kiírthatatlanok. Pár éve valami elkezdődött és azóta is lázban tartja a nézőket. A zombimánia most éli virágkorát és még valószínűleg sok évig találkozhatunk is velük.

A nyomozós történeteket nem kell bemutatni, hiszen már mindenki látott helyszínelős sorozatot. Volt, hogy tömegek kattantak rá esténként. Ugyan ez már mérséklődött, de még ma is elég népszerű. Érdekes és fordulatos történeteket vittek a képernyőre, ami nem csoda, hogy úgy lekötötte a figyelmünket.

5 sorozattípus, ami függőséget okoz!
Szoktál sorozatot nézni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share