Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Miért adják fel sokan az elején a fogyókúrát?

Miért adják fel sokan az elején a fogyókúrát?

Megvan az elhatározás, tudod, miért szeretnél lefogyni, utána néztél, mit kell enni és sportolni, de pár nap után mégis feladod? Miért? Mi áll ennek a hátterében?

Nem egyedüli a problémád. Rengeteg ember le szeretne adni pár kilót, de csak egy hétig bírja. Pedig egy jól megválasztott étrendnek és mozgásnak ki kéne hatni egész életünkre, persze szenvedés nélkül. Akkor hol hibáznak?

Kezdjük azzal, hogy sokan élnek abban a tévhitben, hogy az evés egy hibás döntés. Emiatt csak egy kis salátát meg csirkemellet esznek, aztán elájulnak az éhségtől és visszatérnek a pizzára. Pedig nem kell keveset enni, minimum 1200 kalóriát el kell fogyasztani, de inkább többet. Valóban az a jó, ha csökkented az adagokat és átváltasz egészségesebb hozzávalókra, kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasztasz, de éhezni akkor sem kell. Az többet árt, mint használ.

A másik a mozgás. Ha valakinek eddig az egyetlen sportja a géptől a hűtőig való séta volt, az nagyon nehezen veszi rá magát a futásra és a tornára. Ha meg ráveszi, egyből annyit akar lenyomni, mint az, aki évek óta űzi. Ez hibás. Nem baj, ha nem futsz le egyből öt kilométert. Kezdj eggyel. Nem baj, ha nem bírsz egy órát tornázni. Kezdj húsz perccel. Ha már gond nélkül megy a kevés mozgás, akkor növelheted a mennyiséget. Hidd el, ha eddig nem voltál valami aktív, akkor ez is segít. Így nem fáradsz el már rögtön az első edzéstől. Szoktasd magad hozzá szépen, lassan.

Az is közrejátszhat, hogy túl későn találják ki. A nyaralásra szeretnének lefogyni tíz kilót, de addig már csak egy hónap van hátra. Nem vették észre, hogy felszaladt öt kiló és jövőhéten van a koncert, az arra eltervezett ruhájuk pedig szűk. Nem szabadna egy dátumhoz kötni a fogyást. Ha a bikiniszezonra szeretnél lefogyni, kezdd el már télen, így előbb is vékony lehetsz, de addigra biztos. Ide tartozik még az is, hogy valaki úgy ítéli meg, hogy elég tíz kilót ledobni, amikor meg sikerül, rájön, hogy nem elégedett magával, nem ilyen alakot képzelt el. Ezért elkeseredésében feladja. Nem szabad. Csak picit tovább fogyni, formásodni, izmosodni és máris kész az álomalak.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share