5 szuper romantikus külföldi regény, amit ismerned kell!

Rovat

Megosztás

Noha elmúlt már a Valentin-nap, de ez korántsem jelenti azt, hogy vége a romantikának is!

Múlt héten a kedvenc magyar szerelmes regényeinket hoztuk el nektek, most pedig itt vannak azok a külföldi művek, amelyeket minden romantikára hajlamos egyénnek ismernie kell!

Te mit olvastál közülük?

 

Emily Brontë: Üvöltő szelek

Az egyik legcsodálatosabb és egyben legtragikusabb szerelmi történet az árva fiú, Heathcliff és Catherine kapcsolata. A lány apja befogadja a fiút, akit Catherine fivére, Hindley kezdettől fogva megvet és cselédként kezel. Az apa idővel meghal, s noha az öntörvényű lelenc és a lány között az évek során szerelem szövődik, Catherine mégis az elegáns és udvarias Edgar Linton felesége lesz. Heathcliff minden szeretetből kiszorul, ezért egy viharos éjjelen elszökik. Évekig nem is hallani felőle, ám amikor visszatér, eltökélt szándéka, hogy méltó bosszút áll az elszenvedett sérelmekért.

 

Lev Tolsztoj: Anna Karenina

 

Tolsztoj második nagyregénye egy hatalmas, de a társadalom szemében törvénytelen, tragikus szerelem története, egy férjes asszonyról,  aki a teljes élet után vágyakozik, otthagyja boldogtalan házasságát és követi fiatal arisztokrata szerelmét, Vronszkijt. Anna Karenina alakjában a világirodalom egyik legvonzóbb női karakterét ismerhetjük meg.

 

Charlotte Brontë: Jane Eyre

A másik Brontë nővér szintén örök érvényű klasszikusa egy árva lány életének alakulását követi végig. Jane egy nevelőintézetben tölti gyermekéveit, majd onnan kikerülve tanítónő lesz, mígnem egy nap Mr. Rochester kislánya mellé szegődik nevelőnőnek. Itt nyugalomra és elfogadásra lel, sőt szerelemre is, de egy felfedezésre váró titok árnyékot vet minderre.

 

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

A jómódú Mr. Bennetnek öt lánya van. Jane, a legidősebb szép és kedves, bele is szeret Mr. Bingley, a szomszéd birtok bérlője. De barátja, Mr. Darcy, aki gőgös, kellemetlen alak, nemcsak hogy kemény vitákba keveredik Elizabeth-tel, Jane briliáns eszű és éles nyelvű húgával, de barátját is lebeszéli a hozzá nem illő házasságról. Eliza rosszul ítéli meg Darcyt, s amikor az váratlanul megkéri a kezét, fejére olvassa gőgösségét és kikosarazza. Levetkőzik-e a szereplők büszkeségüket és megszabadulnak-e előítéleteiktől? A regény végére ez is kiderül.

 

Gabriel Garcia Marquez: Szerelem a kolera idején

A mű főhőse, Florentino Ariza fiatalkorában beleszeret a tizennégy éves Fermina Dazába. A lány viszonozza az érzelmeit, és az apai tiltás ellenére levelezésbe kezd a fiúval. Később azonban Fermina Daza váratlanul meggondolja magát, kikosarazza Florentino Arizát, és férjhez megy Juvenal Urbinóhoz, a megbecsült orvoshoz. Florentino Ariza elhatározza, hogy várni fog Fermina Dazára, ha kell, egy életen át. Mikor az orvos idős korában életét veszti, az időközben megöregedett Florentino Ariza újra udvarolni kezd élete szerelmének.

 

Fotók: moly.hu

Borítókép: Pinterest

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta