Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 5 tévhit a szexről

5 tévhit a szexről

A szexről sok tévhit kering szájról szájra, de te ne dőlj be ezeknek! Most leszámolunk az öt leggyakoribb tévedéssel.

1. A menstruáció alatt nem eshetek teherbe

Az egyik leggyakoribb tévhit, és egyáltalán nem igaz. A spermium több napig éldegélhet benned, így akkor is megtermékenyítheti a petét, amikor- a menstruáció után- épp peteérésed van.

F.R.I.E.N.D.S., funny, and gif image

2. Ha felül vagyok, nem eshetek teherbe

Sajnos ennyire nem erős a gravitáció. A spermiumnak az a célja, hogy megtermékenyítse a petesejtet, így attól sem riad vissza, ha épp felfelé kell úsznia. Semelyik pozíció nem véd a terhesség ellen.

beyoncé and pregnant image

3. Ha a partneremnek nincs orgazmusa, az az én hibám

Az orgazmus szuper velejárója lehet a szexnek, de erőltetni semmiképp sem szabad. A lányok és a fiúk orgazmusa is rengeteg összetevőtől függ, és nem automatikusan jelentkezik senkinél. Az orgazmus elmaradása senki hibája. Jön, ha egyikőtök sem görcsöl rá, és biztonságban érzitek magatokat egymással.

orgasm, female, and funny image

4. A „kihúzós” módszer védelmet nyújt a terhesség ellen

Ha a fiú orgazmusa a hüvelyen kívül következik is be, akkor is van esélyed a teherbeesésre. Az orgazmus előtt úgynevezett előváladék szivárog a péniszből, ami nem kontrollálható. Ebben ugyan csekély számban, de előfordulhat spermium. A pete megtermékenyüléséhez bizony már egy is elég lehet…

friends, funny, and phoebe image

5. A szüzesség elvesztése fájdalmas és sok vérrel jár

A szüzesség elvesztése nem horror, ha megbízol a partneredben. Természetesen előfordulhat kisebb-nagyobb vérzés, de ez természetes. Ha el vagy lazulva, és érzelmileg felkészültél az első alkalomra, akkor a fájdalom nem velejárója az aktusnak. Kellemetlen érzést az elején tapasztalhatsz, ami talán az első pár alkalommal is megmarad. Ilyenkor mindenképp kommunikálj a pároddal, tartsatok szünetet, beszélgessetek. Amint elmúlik az első alkalommal járó feszültség vagy izgalom, átveszi a szerepet a maximális élvezet!

mean girls, sex, and die image

5 tévhit a szexről
Tisztában voltál ezekkel az infókkal?