Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 5 tipp, hogy mihez kezdj régi telefonoddal!

5 tipp, hogy mihez kezdj régi telefonoddal!

Évről évre újabbnál újabb telefonok jelennek meg. Választani is nagyon nehéz, hiszen olyan széles a kínálat. Mi magunk is legalább kétévente cserélgetjük őket. Az átlagtelefont ugyanis körülbelül ennyi időre tervezik. De itt jön a kérdés, hogy mit csináljuk a régivel?

 

Szerencsére több megoldás is van. Még elég jól ki is tudunk jönni belőle, ha lecseréljük megunt vagy elromlott telefonunkat.

 

Add el!

Ez tűnik a legkézenfekvőbbnek. Sokan csak elrakják régi telefonukat, hogy jó lesz az majd később, vagy tartaléknak megfelelő, ha esetleg az újjal történne valami. Azonban az új telefon bizonyos százaléka megtérül, ha egyszerűen eladjuk a régit. Egy jobb telefonért, ami nem karcos és működőképes több 10 ezer forintot is el lehet kérni. Érdemes apróhirdetésekkel foglalkozó oldalakon hirdetni, mert a telefonokra amúgy is nagy a kereslet.

 

Ismerősnek/rokonnak

Odaadhatod egy közeli ismerősödnek, vagy családtagodnak ingyen. Ez egy kedves gesztus is egyben és sokszor nem marad üres a kezed, hiszen kapsz cserébe te is valamit. Ilyen módon is kedveskedhetsz valakinek, akit szeretsz.

 

Adomány

Egy jó célt is szolgálhat a régi telefon. Vidd be egy jótékonysági szervezethez, hiszen náluk mindig elkél a segítség, így felajánlhatod egy nemesebb cél érdekében. A jótékonysági szervezeteknél amúgy is örömmel vesznek mindent. Egy egyszerű dolgot is nagyon sok mindenre lehet használni.

 

Biztonsági kamera

Nagyon furcsának tűnhet, de valóban működik. Régi mobilodat használhatod biztonsági kamerának is, ami 0-24-ben figyeli a házat. Léteznek olyan appok, amik képesek a képet folyamatosan rögzíteni, felülírni a régi felvételeket és egy másik készüléken nézni a kamerának a képét, ha esetleg nem lennénk otthon. Természetesen folyamatosan hálózatról kell működtetni a telefont, ugyanis az akkumulátor pár óra alatt lemerülne, de olcsó és nagyon hasznos megoldás.

 

Mini TV a szobában

Könnyen nézhető rajta Tv is. Számtalan app segítségével több száz adót is nézhetsz wifin keresztül. A kijelző ugyan kicsi hozzá, egy embernek tökéletes lehet.

5 tipp, hogy mihez kezdj régi telefonoddal!
Hány telefonod volt eddig?