Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 tipp, hogyan készülj lelkileg a sulira

5 tipp, hogyan készülj lelkileg a sulira

Közeleg a suli első napja, de te még nem tudod, hogyan dolgozd fel ezt a tragédiát? Íme, öt pont, ami segíthet elfogadni az iskola közeledésének tényét. Addig is élvezd ki ezt a hétvégét!

1. Használd ki a nyár utolsó hétvégéjét.

Bulizz, utazz, találkozz a haverokkal, mert nemsokára vissza kell venned ebből a lendületből. Ha nem vagy otthonülő típus, és nehezen bírja a kötelességtudatod a tanulás terhét, akkor élvezd ki, amíg teheted, hogy “tiéd a világ”.

Forrás: weheartit.com

Forrás: weheartit.com

2. Térképezd fel, milyen kihívásokat kell teljesítened ebben az évben.

Jobb jegyet szerezni töriből, mint tavaly, szorgalmasabbnak lenni, készülni érettségire, vagy egy saját irányvonalat kialakítani: fakultációs tárgyat választani. Tudatosítsd magadban, hogy mi vár rád, mit kell tenned ahhoz, hogy elérd a célkitűzéseidet.

Forrás:thinkcrowdfund.ticketleap.com

Forrás:thinkcrowdfund.ticketleap.com

3. Gondolj arra, hogy merre szeretnél továbbtanulni, és informálódj, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelned, hogy oda jelentkezhess.

Tervezd be a nyelvvizsgát, és a követelmény tárgyaknak nagy figyelmet szentelj.

Forrás: wordwrite.co.uk

Forrás: wordwrite.co.uk

4. Tűzd ki célul, hogy beszélgetsz az osztálytársaiddal, elvégre össze leszel zárva velük nap mint nap.

Jobban otthon fogod érezni magad a terepen, ha nem idegenként ülsz. Ráadásul megbeszélhetitek, mi az, amit vártok a következő évben, és mi az, ami nehézséget jelent nektek. Több embernek könnyebb cipelni a terhet.

Forrás: imgfave.com

Forrás: imgfave.com

5. Gyűjts elszántságot és motivációt a tanuláshoz.

Elsőre mókás lehetetlennek hangozhat. De ha jobban belegondolsz, ahhoz, hogy álmaid jövőjének részese lehess, meg kell másznod ezeket a meredek lépcsőfokokat. Valószínűleg még nem sejted, de a tárgy, amivel tovább mész majd, olyan alaptudást adhat neked, ami egyetemen kincsnek számít. Ne azért tanulj, mert kötelező. Azért tanulj, hogy sikeres legyél a jövőben.

Forrás:myenglishclub.com

Forrás:myenglishclub.com

suli mint lelki kérdés
Te várod már a sulit?

 

Borítókép: gjismyp.wordpress com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share