5 valaha menő tech eszköz, ami mára őskövületnek számít

Rovat

Megosztás

Képzeljetek el egy olyan világot, ahol még nem volt minden a zsebetekben elférő okostelefonba zárva! Külön cucc kellett a fényképezéshez, a zenehallgatáshoz, a jegyzeteléshez vagy mondjuk az útvonaltervezéshez! Bármennyire is hihetetlen, ez a sokak számára elképzelhetetlen kort mindössze néhány éve hagytuk magunk mögött!

Most elhoztunk nektek 5 olyan tech cuccot, amik valaha menőnek számítottak, de mára már totálisan funkcióvesztetté váltak.

1. PDA

Más néven személyi digitális asszisztens. Eléggé úgy hangzik, mintha valami írtó menő cucc lenne, amit csak a milliomos üzletemberek engedhetnek meg maguknak.  Pedig valójában ma már mind ilyen kütyüvel flangálunk. A PDA volt ugyanis az okostelefonok elődje. Kicsit nagyobb volt, kicsit drágább, és tényleg csak az üzletemberek vették hasznát, ihletadónak mégis egészen megfelelt.

2. Floppy

A floppy nagyon sokáig egyeduralkodó volt az adathordozók körében. Sikertörténetének a CD romok vetettek végett, amik a floppykkal ellentétben sokkal strapabíróbbak voltak. A floppyk ugyanis nem bírták se a meleget, se a mágnesességet és még túl sok adat sem fért el rajtuk egyszerre. Azért mégis fura, hogy ma már csak mint „mentés ikon” játszik szerepet a köztudatban.

3. Kazetta

Noha a kazetta éppen mostanság kezd visszatérni, mégis eltudjátok azt képzelni, hogy órákat dekkoltok egy lemezbolt kígyózó sorában csak azért, hogy a kedvenc bandátok legújabb felvételét megkaparintsátok? Na és azt, hogy a rádió mellett guggolva elcsípjétek a legmenőbb énekesek friss dalait a home made válogatáskazettátokhoz? Pedig egészen 2001-ig mindezek átlagos hétköznapi tevékenységnek számítottak kb. 0-99 éves korig.

Fotó: businesslive.com

4. Walkman

Ennek a kis eszköznek a segítségével zárhattad ki a külvilágot és tombolhattál magadban. Érdekesség, hogy mikor a walkman térhódítása olyan szintű lett, hogy már mindenki fejhallgatóval mászkált, konkrét lázadás indult ellene, mondván, antiszociálissá tesz. A SONY válasza erre az volt, hogy megalkottak egy olyan jackdugót, amellyel két fülest is lehetett csatlakoztatni egy walkmanhez.

Fotó: timemagazine.com

5. Házi kamerák

Tuti a ti szüleitek is élvezettel mutogatják a kiskori cikis óvódai fellépéseket a haverjaitoknak vagy a párotoknak. Nos, mikor gyerekek voltunk, a videókamera volt a legmenőbb technikai cucc. Mikor a Kodak piacra dobta azt a kézikameráját, amit még egy ötéves is vidáman tudott kezelni, gyakorlatilag nem lett a gyerekeknek olyan pillanat az életében, amit a szülők ne örökítettek volna meg. Ez a jelenség ma kb. az instasztorinak felel meg.

Ti ismertek vagy használtatok valamit ezek közül?

5 valaha menő tech eszköz, ami mára őskövületnek számít
Ti használtatok valamit ezek közül?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,307KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta