Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 6 dolog, amit egy egyke érthet meg a legjobban

6 dolog, amit egy egyke érthet meg a legjobban

Vannak dolgok, amelyeket csak azok érthetnek meg, akiknek ugyanannyi testvérük van. Akinek egy sincs, azaz egyke valaki, nos, őket egy másik egyke tudja megérteni a legjobban a most felsorakoztatott dolgokban.

1. Túlérzékenység

Az egykéknek nincsenek testvérei, akik egész életükben szivatnák őket, nem mondják nekik, hogy csúnyák, és nem terítik le a földre valamilyen harcművészeti fogással. Ezért is lehet elég nehéz a suli társadalmában való helytállás, mivel ha valaki szidja a pink felsőjét vagy a motoros címkéit a könyvén, akkor bizony az a világvégét jelenti egy egykének. Sokkal nehezebb megtanulni, hogy hogyan kell kezelni a kritikát, a bosszús beszólásokat és mások kegyetlen viselkedését.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

2. A barátok és a sulitársak “idegesítőnek” gondolják őket

Amíg azok, akiknek testvéreik vannak, sokat játszhatnak és/vagy kötekedhetnek suli után, addig az egykéknek ez a lehetőség nem adatik meg. Éppen ezért a társaik teljes figyelmére szükségük van. Mivel nincsenek testvéreik, így nem tapasztalták meg a társadalom működését, így saját maguknak kell a suliban először megtapasztalniuk, ami néha döcögősen mehet.

Gif: Charliotherworld.blogspot.com

Gif: Charliotherworld.blogspot.com

 

3. Az emberek automatikusan azt gondolják, hogy valami természetfeletti lények lehetnek

Akárhányszor elmondja egy egyke, hogy mi is a helyzet a testvériséggel, azonnal zöldfülűnek látja a másik, hogy “hogy lehet az?!”, mintha egy bekövetkezett atomfizikai lehetetlenségről beszélnénk.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

4. Minden egyke BFF-ének van testvére

Szinte természetesnek számít, hogy azok, akik testvérek nélkül élnek, olyan legjobb barátot választanak, akiknek viszont bőven kijutott a jóból, ami a testvérek számát illeti. Remek lehetőség eljárni a családi banzájokra, ahol nem érzik magukat egyedül. Persze a nap végére elégedettséggel tölt el minden egykét, és hálát ad mindennek, ami szent, hogy neki legalább nem kell harcolnia az utolsó darab sütikéért, és nem is kell anya végső szavainak engedelmeskednie: “Felezzétek el testvériesen!”

Gif: Spongebob.wikia.com

Gif: Spongebob.wikia.com

 

5. Az egyedüllét sosem gond

Az egykék számára az óvodától kezdve, vagyis amint nem maga szabályozza az ember az időbeosztását, az egyedüllét egy igazi szünidőnek számít. Ahogyan idősödik az egyke, egyre inkább keresi az egyedüllét lehetőségét a mindennapi szociális tevékenységek elvégzése miatt.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

6. Folyamatosan bizonygatni kell, hogy nem egy elkényeztetett kölyök

Attól függetlenül, hogy valaki egyke, még nem jelenti azt, hogy anyuci és apuci icipici fiacskája vagy lánykája mindent megkapna: aranyból készült WC, külön fürdőszoba, a legmenőbb ruhák, technikai eszközök, miegymás. Ahogyan elnézem a magyar gyermekpiacot, megy az elkényeztetés nálunk anélkül is, hogy valaki egyke lenne, nem ez befolyásolja az elkényeztetési ráta növekedését.

Gif: Photobucket.com

Gif: Photobucket.com

 

Egyke
Te egyke vagy?

Borítókép: Onlychildlondon.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share