6 éves kortól kötelező a maszkviselés a spanyol sulikban

Rovat

Megosztás

A spanyol iskolákban hatéves kortól kötelező lesz a maszkviselet az új tanévben – jelentette be Isabel Celaá oktatási miniszter Madridban, miután az illetékes tárcavezetők és a tartományok vezetői videókonferencián állapodtak meg a koronavírus elleni védekezés egységes kereteiről az oktatási intézményekben.

A politikus hangsúlyozta: a szeptemberben induló tanévben a személyes iskolai oktatás az elsődleges minden évfolyamon, de ebben előnyt élvez a tankötelezett, azaz a 16 év alatti korosztály.

Az elfogadott szabályok szerint az intézményekben törekedni kell a legkevesebb másfél méteres távolság tartására egymástól, csökkenteni kell a kapcsolattartást a különböző osztályok, tanulócsoportok között. Tanítás előtt a diákok és tanárok testhőmérsékletét is meg kell mérni, de a tartományok maguk döntik el, hogy azt az intézmény végzi-e vagy elfogadják az otthon mért eredményeket.

 

Az elfogadott útmutató gyakori, naponta legalább ötszöri kézmosást ír elő a tantermek sűrű szellőztetése mellett.

Fokozni kell az oktatási intézmények takarítását, főleg a mosdókban és a közös használatú helyiségekben.

Az egészségügyi szabályokból a tanárok és a diákok is képzést kapnak.

Ha egy osztályban fertőzést igazolnak, a csoport minden tagja karanténba kerül. Az iskola csak akkor zár be, ha ellenőrizhetetlenné válna a fertőzés terjedése az intézményben. A tartományok rendkívüli helyzetben kezdeményezhetik területükön a diákok jelenlétében zajló oktatás felfüggesztését.

– MTI –

Olvastátok már? Erre számítsatok itthon a sulikezdésnél

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta