Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 6 jel, hogy túl érzékeny vagy

6 jel, hogy túl érzékeny vagy

Egy csomag zsebkendő kell, hogy végignézd a Titanicot? Elsírod magad a metrón, ha egy öreg bácsikát meglátsz? Esetleg elég, ha egy rossz szót mond neked a fiúd és azonnal összepakolsz? Többek közt ezek is utalhatnak arra, hogy túl érzékeny vagy. Hoztunk neked 6 jelet, amiből megtudhatod, jellemző-e rád a túlzott érzékenység.

Már olvashattad baj-e, ha túl érzékeny vagy? Most pedig hoztunk 6 jelet, amiből megtudhatod, jellemző-e ez rád. Lássuk!

I. TÚL SOKAT SÍRSZ

Hamar elérzékenyülsz? Elég hozzá bármilyen apró dolog és te máris heves zokogásban törsz ki? Nem mersz beülni a moziba egy drámára, mert félsz, hogy megfulladsz a sorok közt a sírástól? Sajnáljuk, azonban ez is egy jel lehet arra, hogy túlzottan érzékeny vagy a külvilágra és annak hatásaira.

II. MINDENEN MEGSÉRTŐDSZ

A barátaid előre megválogatják a szavaikat, mielőtt bármit mondanának neked? A barátod is sokszor tart attól, nehogy megbántson egy őszinte mondatával? Nem kell hozzá sok és te máris heves indulattal kezeled azt, ami rosszul esik neked? Itt a következő jel arra, hogy túlzottan érzékeny vagy.

III. NEM HALLGATOD MEG A MÁSIK FÉL VÉLEMÉNYÉT

Nem bírod a negatív kritikát? Ha valaki őszintén szeretne beszélni veled és esetleg neked nem tetszik amit mond, azonnal erőszakos vagy zárkózott leszel? Kerülöd a vitát és inkább meg sem hallgatod a másik fél gondolatait? Inkább elhagyod a helyszínt és továbbállsz, minthogy megbeszélnéd a dolgokat? Akkor sajnos nagy az esély rá, hogy túlreagálod a dolgokat.

IV. TÚLREAGÁLOD A DOLGOKAT

Elég egy mondat, akár csak egy szó? Azonnal megsértődsz és teret sem adsz annak, hogy megértsd a másik felet? Csak neked lehet igazad, mert te vagy a sértett fél? Ha megbántottak, azonnal megszakítod a kapcsolatot a másikkal? Ez is utalhat arra, hogy túlságosan érzékenyen vagy.

V. NEHEZEDRE ESIK MEGBOCSÁJTANI

Csak a saját igazadat látod és azt, hogy mennyire megsértettek? Nehezen veszed rá magad még sok idő elteltével is, hogy megbocsáss a másik félnek? Sajnos ezek is jelezhetik, hogy túlzottan érzékeny vagy.

VI. SOKSZOR MAGADBA FORDULSZ

Gyakran egyedül érzed magad? Úgy érzed, senki sem ért meg téged és mindenki bánt? Nem tudod kivel megosztani a fájdalmad, mert mindenkiben csalódtál? Mindenkinek vannak ilyen időszakai, azonban a túl érzékeny embereknél ez sokkal gyakoribb, mint másoknál. Ha sokszor érzel így és úgy gondolod ellened fordult a világ, gondold át még egyszer a dolgokat higgadtan és tudatosítsd: nem vagy egyedül!

GIFek forrása: Facebook

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share