7 dolog, ami rombolja az IQ-dat!

Rovat

Megosztás

Az intelligencia olyan komplex képesség, melynek birtokában képesek vagyunk a hétköznapi és a váratlan helyzetekben jól reagálni, problémákat megoldani, célokat kitűzni és megvalósítani. Az intelligencia fejleszthető, de könnyen le is amortizálható. A  következőkre figyelj, ha nem szeretnéd a kis szürke agysejtjeidet megtizedelni.

1. fluorid

Jól nézd meg mivel mosol fogat, mert ha túl magas egy fogkrém fluorid tartalma, az káros az emberi szervezetre, így többek között az IQ szintre is negatív hatással van, de a C vitamin hiányát, fogzománc sérülést vagy szénhidrát-anyagcserezavart is okozhat.

Jó, ha tudod!

A fluor vegyületek fogkrémekben, kis koncentrációban történő felhasználása a mai napig a legfontosabb és leghatékonyabb a fogszuvasodás elleni harcban. A fluor alkalmazása óta statisztikailag jelentős mértékben szorult vissza az ilyen jellegű fogproblémák és betegségek száma. Ugyanakkor az is igaz, hogy túlzott napi flourbevitel okozhat egészségügyi problémákat.

 

2. pornó

A túl sok pornó bizonyítottan maradandó anatómiai és kóros elváltozásokat okoz az agyban. Ez egyébként nem csak a pornóra, de minden függőségre is igaz.

3. alkohol, dohányzás

Az alkohol öl, butít és romlásba dönt. Alkoholfogyasztással módszeresen pusztítod az agysejtjeidet, de meglepő módon a rendszeres  blázolás sem tesz jót az agyadnak.

A24 smoking cigarette elle fanning ginger and rosa

4. junk food

A túl sok cukor elfogyasztása befolyásolja az inzulin agyra gyakorolt hatását, a chips, pizza és egyéb gyorsételek elhagyása már az agy korai fejlődési szakaszában döntő lehet.

5. o szénhidrát

Azért tápanyagra szükség van, így ne vigye senki túlzásba a diétát. Ha teljesen elhagyjuk az étrendünkből a szénhidrátokat az agyi tevékenység romolhat, különösen igaz ez a memória működésére.

6. elhízás

Bizony, vizsgálatok kimutatták, hogy nem csak a túlsúlyos felnőttek, de az elhízott gyerekek rossz anyagcseréje is rosszabb szellemi teljesítményhez vezet. A túlsúlyos gyerekek rosszabb eredményeket érnek el olvasásból és matematikából.

7. szmog

A súlyos koromszettyezettség nem csupán a szívre, érrendszerre és tüdőre van káros hatással, de az intelligenciahányadost is 3,4 ponttal csökkenti.

images la paris les pollution

 

Képek: reference, giphy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta