Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 7 dolog, amit nem tudtál a körmeidről

7 dolog, amit nem tudtál a körmeidről

Folyamatosan nő és nő, folyamatosan ellátást, odafigyelést igényelnek. Róluk, a körmeidről árulunk el most érdekességeket. Olyanokat, amelyeket esetleg eddig nem tudhattál. Olyanokat, amelyek talán meg is fognak hökkenteni téged, annyira meglepőek lesznek a számodra, hogy hátast dobsz az információktól.

1. Csak a főemlősöknek vannak körmeik.

Csak és kizárólag az embereknek és a majomszabásúaknak vannak tipikusan körmeik. Mindenki másét másképp hívjuk, mondjuk úgy, hogy karom.

 

Gif: Giphy.com

Gif: Giphy.com

 

2. A férfiaké hosszabban nő, mint a nőké.

Az egyetlen lehetséges kivétel a terhesség, amikor a nőknél gyorsabb ez a folyamat. Nyáron pedig sokkal gyorsabban nő mindenkinek, nemtől függetlenül.

 

Gif: Photobucket.com

Gif: Photobucket.com

 

3. Különböző gyorsaságban nőnek a körmeid.

Átlagosan 3,5 mm-t nőnek a körmeid. A középső ujjadon lévő köröm nő a leggyorsabban, a hüvelykujjadon lévő a leglassabban. Az ujjaidon lévő körmök gyorsabban nőnek, mint a lábkörmeid, viszont azok kétszer annyira vastagok, mint az ujjaidon lévők.

 

Gif: Giphy.com

Gif: Giphy.com

 

4. Ha levágod, utána gyorsabban nő.

Gyorsabban nő a körmöd, ha rendszeresen vágod, mintha nem vágod le, és arra vársz, hogy magától megnő majd. Minél többször vágod, annál gyorsabban nő, és idővel nem is kell olyan sokat várnod majd, hogy nagyra nőjön.

Gif:

Gif: Dainfagerholm.blogspot.com

 

5. A gépelés jót tesz neki.

Mert ez szintén elősegíti a növekedést.

 

Gif: Pinterest.com

Gif: Pinterest.com

6. Fehér pötty van rajta, vitaminhiányos vagy. Hát nem!

Nem, nem és nem. Sokan azt hiszik, hogy igen, mert ezt mondja mindenki, de ne higgy neki. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy behorpadt a körmöd ott, vagy a kelleténél nagyobb nyomás érte ott a körmöd, és ez az ő reakciója erre.

 

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

7. A víz lényeges a körmeid egészsége érdekében.

Fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál a körmeid szépségének megóvása érdekében. Ha keveset iszol, még ki is száradhatnak.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

Borítókép: Healthyfashiontips.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share