7 dolog, amit nem tudtál az orgazmusról

Rovat

Megosztás

Csináljuk, élvezzük, de gyakorlatilag semmit sem tudunk róla. Most 7 olyan tényt mutatunk be, amit eddig biztosan nem tudtál az orgazmusról. Vagy tudtad, csak nem hitted el? 

1. Megszünteti a fájdalmat 

Orgazmus közben a szervezetben oxitocin szabadul fel, ezáltal egy olyan kémiai folyamat indul be, amely pihenés, béke, biztonság és más pozitív érzelmeket okoz. Ez a fejfájás, sőt akár még az ízületi gyulladás fájdalmát is csökkentheti. Tudósok megállapították, hogy nem csak maga az orgazmus, de az aktus részletes elképzelése is enyhíthetik a panaszokat. Szóval, ha bármi bajod van, hunyd le a szemed és ábrándozz.

Forrás: bloodpressuresolution.com
Forrás: bloodpressuresolution.com

 

2. Az óvszer nem csökkenti az élvezetet

Kutatások bizonyítják, hogy a nők ugyanolyan könnyen érik el az orgazmust óvszerrel is, mint nélküle. A tudósok azt is felvetik, hogy néhány esetben még segít is eljutni a csúcsra. Ez elsősorban azért történik, mert nem kell megszakítani az aktust, így tovább tarthat az élvezet.

www.vamshare.com
www.vamshare.com

   

3. A G-pont eredete

A G-pont elnevezés tulajdonképpen Ernst Gräfenberg-hez köthető, aki felfedezte a női nemi szervben rejtőző sűrű idegvégződéseket tartalmazó pontot.

Forrás: konyaliish.blogspot.com
Forrás: konyaliish.blogspot.com

   

4. Az orgazmusod sűrűsödhet az évek múlásával

Ha már most attól rettegsz, hogy előbb vagy utóbb felfedezed az első ráncokat az arcodon, és bizony a gravitáció sem kímél majd, akkor van egy jó hírünk! Kutatások szerint, a korral sűrűsödik a nők orgazmusa. Pontosabban sokkal gyakrabban és intenzívebben élik meg az orgazmust a 40-es 50-es nők, mint 30-as éveikben járó társaik. A pontos okát még vizsgálják, de valószínűleg semmi más nem játszik szerepet, mint maga a tapasztalat.

Forrás: quotesgram.com
Forrás: quotesgram.com

   

5. Szeresd magad, hogy több orgazmusod legyen

Összefüggés van a nők szexuális magabiztossága és az orgazmusok sűrűsége között. Fontos, hogy a nő szeresse a testét, ne feszélyezze magát. Tudni kell, hogy nincs olyan, hogy tökéletes női nemi szerv. Soha ne érezd kényelmetlenül magad azért, mert azon agyalsz: vajon szép vagy-e tetőtől talpig?

Forrás: becomegorgeous.com/
Forrás: becomegorgeous.com/

     

6. Létezik spontán orgazmus

Sokan csak egy városi legendaként emlegetik a spontán orgazmust, azonban nagyon is létezik. Bizonyos tevékenységek, mint például lovaglás, biciklizés serkentik a vér áramlását a nemi szervek környékén, és ez néhány esetben valóban orgazmushoz vezethet.

Forrás: abikiniaday.com
Forrás: abikiniaday.com

 

7. Férfiak könnyebben elélveznek, mint a nők

Teljesen normális, hogy a nőknél hosszabb ideig tart, amíg eljutnak a csúcsra, mint a férfiaknál. A legtöbb kutatás azt igazolja, hogy a nőknél átlagosan 20 perc szükséges, amíg elérik az orgazmus állapotát.

Forrás: testosteroneboosteradvice.com
Forrás: testosteroneboosteradvice.com

 

7 dolog, amit nem tudtál az orgazmusról!
Megleptek a felsorolt tények?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta