Igazán extrém téli sportok – Mennyi az annyi?

Rovat

Megosztás

Az adrenalinfüggők készüljenek fel arra, hogy a legizgalmasabb sportok olykor a legdrágábbak is, de ha valaki nem elégszik meg a síeléssel vagy a snowboarddal, akkor talán az alábbi lehetőségek között megtalálja, amire vágyik:

Heli Skiing – Ugrás a magasból

Annak aki Ausztriában, Svédországban vagy éppen Franciaországban tölti alkalomadtán az idejét és ki van éhezve a vadabbnál vadabb élményekre, a Heli Skiing elnevezésű sportot semmiképpen ne hagyja ki.

A síelők mondhatni, hogy előnnyel indulnak, hiszen itt is hasonló dologról van szó, ami viszont feldobja az egészet az az, hogy egy helikopterből ugranak ki, majd csúsznak le a havas hegycsúcson a bátor jelentkezők. Szívet dobogtató érzés lehet, az biztos. Az ára csúszásonként – na itt fog leesni az állatok – 200 ezer Ft körül mozog.

Dual snowboard – A snowboard testvére

Aztán ott van az igazán vagány dual snowboar. Első ránézésre egészen hasonlít a snowboardozáshoz, csakhogy itt nem egészen erről van szó. A lábakra csatolt két hódeszkával kell helytállniuk a bátraknak.

Aki inkább ebbe szeretne beruházni, az jóval olcsóbban megúszhatja, viszont sokkal több gyakorlást igényelhet. A deszka ára körülbelül 70.000 Ft.

Telemark – Mintha síelnél

Mit mond nektek a telemark? Ez a ma már viszonylag ritka sport korábban meghódította a sípályákat, mint maga a síelés. Nem véletlenül hasonlít a kettő egymásra, azzal a különbséggel, hogy a telemarknál a bakancs csak az első kötésnél van rögzítve a léchez, ami által a sarokrész szabadabban mozoghat.

Nos, a telemark felszereléseinek az ára függ egyrészt a minőségtől, másrészt a márkától. A lécek ára 77 ezer és 260 ezer Ft között mozog. A cipők kevesebbért is beszerezhetők, akárcsak a kabát. Ilyenkor azért ajánlatos a biztonságra ügyelni ahelyett, hogy az olcsóbb terméket választva az ember kényes helyzetbe kerülne.

Bun-j-ride – A téli bungee-jumping

Ha hatalmasat akarsz ugrani a síléceddel, a bicóddal vagy éppen a snowboardoddal, akkor irány a bun-j-ride. A poén a dologban, hogy itt a magasból nem egy lejtős sípályára érkezik az erre vállalkozó, hanem egy konkrét szakadékba. De nyugi, van kötél, ami korrigálja az érkezést szóval no para, de ezt muszáj inkább videóban megmutatni ( 1:40-nél keresd):

https://www.youtube.com/watch?v=22gJsH1dG9k

Ja, és egy ilyen hóka-móka hasonló áron futhat, mint a bungee-jumping, azaz 10 és 30 ezer Ft közötti összegre lehet számítani.

Fotók:

3.bp.blogspot.com
directski.com
ucrtoday.ucr.edu
p1.pichost.me
mensvita.de
freeridecompany.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta