5 jel, hogy a legjobb barátod valójában csak egy fake barát!

Rovat

Megosztás

A hamis barátság igazán meg tudja keseríteni az ember életét. Egy fake baráttal te is kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. De mik lehetnek a jelei annak, ha az az ember, akit a legjobb barátodnak tartasz, igazából csak fake barát?

Nem tartja be az ígéretét

“Holnapra visszahozom neked”, vagy “Meg fogom csinálni”. Nem nehéz kitalálni, hogy az ilyen dolgok sosem fognak végül bekövetkezni. Egyszerűen nem tartja fontosnak azt, ami neked fontos. Annyira nem érdekli a másik ember, hogy még a legkisebb erőfeszítésre sem hajlandó érte. Cserébe viszont sok mindent elvár. Az egy dolog, ha kimegy valami a fejéből néha, de ha rendszeresen hasonló esetek történnek, az egyértelműen a nemtörődömség jele.

Elvárja, hogy úgy ugrálj, ahogy ő akarja

Kezdetben csak megkér dolgokra. Majd idővel ez teljesen természetes lesz neki. Úgy gondol rád, hogy te vagy az, akire rá lehet bízni bizonyos munkákat. Főleg olyanokat, amik az ő érdemeit szolgálják. Például meg kell csinálnod a háziját. Majd ez rendszeressé válik. Vagy a tornazsákját mindig neked kell elhozni. Előbb-utóbb kisinast csinál az úgynevezett barátaiból. Néhány alkalommal persze megtehetjük puszta kedvességből, de ha azt érezzük, hogy szolgának néz minket, jobb megmondani neki az igazat.

A saját dolgait tartja a fontosnak

Nem azért van veled, mert annyira jó barátnak tart, hanem mert kell neki valaki, akinek elpanaszolja ügyes-bajos dolgait. Téged persze nem hallgat meg, és nem is érdekli, mi van veled. Mindig csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Neki ilyenkor csak egy emberre van szüksége, hogy ne legyen egyedül.

Pletykál rólad másoknak

A hátad mögött gond nélkül kibeszél téged. Te csak másoktól hallod vissza, hogy miket is mondott rólad. Sok esetben pedig nincs is valóságalapja. Ha pedig rákérdezel, hogy mégis miért csinálta, egyből hárítani fog, hogy ő nem úgy gondolta, meg valójában nem beszélt ki téged, csak beszélgettek.

Kihasznál

Csak azért kellesz neki, hogy hasznot húzzon belőled. Valójában nem érdekled, viszont minden adandó alkalommal ki fog használni. Persze egy olyan célra használ fel, amiben ő valamilyen formában jobbnak fog tűnni. Egészen addig fog ez így menni, amíg neked eleged nem lesz belőle, vagy ő még lát benned valamit, amit fel tud használni a saját céljaira.

5 jel, hogy a legjobb barátod valójában csak egy fake barát!
Te találkoztál már fake baráttal?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta