Kiderült! Így szivárgott ki a történelem érettségi!

Rovat

Megosztás

Gyanúsítottként kihallgattak egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai!

Az idei középszintű történelemérettségi feladatainak “idő előtt történt nyilvánosságra kerülése” miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás. Az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat.

A 40 éves férfi beismerő vallomást tett!

Az Oktatási Hivatal a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntető- feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségit!

Erről ITT írtunk korábban.

A kép csak illusztráció.

MTI

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta