Féltékenység – ha téged is üldöz a zöld szemű szörnyeteg 2. rész

Rovat

Megosztás

Ha már tudod, miből fakad a féltékenységed, olvasd el, hogy tudsz változtatni rajta!

Amennyiben bármilyen konkrét ok nélkül gyanakszol, hogy a párod esetleg hűtlen lehet(ett) hozzád, érdemes elgondolkoznod azon, hogy ez a bizonytalanság érzés mennyiben szól rólad, és mennyiben a kapcsolatotokról, mielőtt egyből a másiknak tulajdonítanád.

Lehet, hogy az önbizalmaddal és az önértékeléseddel van probléma, vagyis, hogy titkon úgy érzed, nem vagy elég jó a párodnak, és ezért félsz attól, hogy ő más fiú/lány után néz. Ez már nagy lépés, mert nem a másikban keresed a hibát, ugyanakkor az ő számára is érthetővé válik, hogy miért érzel úgy, ahogy (hidd el, sokkal könnyebb számára azt elfogadni, hogy a barátja/barátnője egy kicsit önbizalomhiányos, mint azt, hogy nem bízik benne!).

Továbbá, ezzel a felismeréssel már te magad is tudsz kezdeni valamit: elkezdhetsz azon dolgozni, hogy magabiztosabbá válj (többek között azzal, hogy feltárod az erősségeidet, és azokra koncentrálsz, ahelyett, hogy a hibáidon rágódnál).

Ha valaki más mondott bármi olyasmit, amitől féltékeny lettél, először vizsgáld meg alaposan a szituációt! Kérd meg az illetőt, hogy pontosan mondja el, hol, mikor, mit látott, és ne hagyd, hogy az ő érzései, benyomásai vezessenek! Próbálj a puszta tényekre szorítkozni, mielőtt eldöntenéd, hogy hiszel-e neki!

Lehet, hogy az illető szánt szándékkal próbál közétek állni, talán irigykedik a kapcsolatotokra, vagy neheztel valamelyikőtökre. Ennél azonban sokkal valószínűbb, hogy ő csak a saját bizalmatlanságát vetíti ki másokra: azaz, mivel ő maga nem bízik meg a párjában, hajlamos alapból így értelmezni az őt körülvevő helyzeteket.

Végül, még ha úgy is érzed, hogy okkal gyanakszol, mert láttál, hallottál valamit, akkor sem biztos, hogy egyből hirtelen következtetéseket kellene levonnod. Ahelyett, hogy belemennél különböző játszmákba, próbálnád csapdába csalni a kedvesed, és magánnyomozósdit játszanál, sokkal egyszerűbb, ha megpróbálod tisztázni vele a helyzetet. Ne feledd, mindenkinek megjár az ártatlanság vélelme!

(kép forrása: http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta