Ezért törölt több milliárd fiókot a Facebook

Rovat

Megosztás

A Facebook egy ideje alapos tisztogatásba kezdett! Elkezdte ellenőrizni a felhasználók profilját, aktivitását, azért, hogy a kiberbűnözőket kiszűrhesse, ezzel is biztonságosabbá téve az oldalt. Alig pár év alatt elképesztő mennyiségű profil került törlésre! Ti gondoltátok volna, hogy ennyi van?

A Facebook szerint a havi felhasználók profiljának nagyjából 5 százaléka lehet nem valós. Alex Schultz, a Facebook Analytics alelnöke szerint a cél, hogy erre az 5 százalékra koncentráljanak – írja a HVG.

A hamis fiókok ellen háromféle módon küzdenek:

  • már eleve megakadályozzák, hogy regisztrálják,
  • a regisztrációt követően azonnal törlik, vagy
  • úgy távolítják el, hogy már használták vele a közösségi oldalt.

Majdnem annyi hamis fiók van Facebookon, mint havonta aktív felhasználó!

2,19 milliárd kamu profilt töröltek 3 hónap alatt!

A frissen kiadott átláthatósági jelentésben az is szerepel, hogy a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia proaktívan észlelték a káros tartalmak 95 százalékát még azelőtt, hogy a felhasználók jelentették volna azokat. Ezek között spameket, kamu profilokat és terrorista propagandát is találni.

Ahol komoly fejlődésre van szükség, az a gyűlöletbeszéd eltávolítása. Jelenleg “csak” az ilyen tartalmak 64 százalékát tudják proaktívan levenni, de ez még mindig 24 százalékkal több, mint amire 2017-ben voltak képesek.

Mark Zuckerberg ígéretet tett arra, hogy mostantól minden negyedévben lesz egy ilyen átláthatósági jelentés, a következőben pedig már az Instagram számai is benne lesznek.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta