Mit vegyek fel az érettségire?

Rovat

Megosztás

A fehér ing legyen vagy a fekete? Egyáltalán ing legyen, vagy megteszi egy póló is? Érettségi előtti nagy kérdések.

Szóbeli érettségin még meg sem szólalsz, de megjelenéseddel már benyomást teszel a vizsgáztatókban, ezért javasolt elegánsan, az iskolai egyenruhában érkezni. Írásbelinél már nem veszik ilyen szigorúan az öltözködést, hiszen nem a szaktanár, hanem egy másik tárgyat tanító pedagógus felügyeli munkátokat. (Ráadásul megoldókulcs alapján javítják ki a feladatlapot, ezért egészbiztos nem von le pontot hanyag viseleted miatt egy rosszindulatú tanár.) Továbbá necces mindegyik írásbelin a ballagós- vagy az egyenruhát viselni, hiszen összegyűrődik, beleizzad az ember. Ezért találni kell helyette valami hasonlóan elegánsat.

„Nincs egy rongyom se!”

Ha egy egyszerű, egyszínű pólót kapsz magadra, fiúként mellénnyel, öltönnyel, lányként boleróval vagy blézerrel dobhatod fel. És persze a reá tűzött szalaggal. A tornacipőt és a  farmernadrágot kerüld, ez alapszabály, még írásbelin is. Lányként nem célszerű túl rövid szoknyában mutogatni, amid van- nem vetne rád jó fényt. Inkább hagyd meg a bankettre. Kiegészítőket, például karkötőt, gyűrűket felesleges felvenni, csak zavarna írás közben.

Nekem annak idején egyik kedves tanárom a megjelenést illetően azt tanácsolta érettségi előtt: „Csak kényelmesen!” Ha túl szűk a nadrágod, el fogja vonni figyelmedet a feladatokon való gondolkodástól (és még levegőt sem kapsz). Ez az egyetlen eset, amikor jobb híján megengedett egy kényelmesebb farmer – utána viszont első dolgod legyen beszerezni egy bő, fekete darabot.

Ezt hordják ők!

A fővárosi Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola  diákjai nem követtek egy adott trendet: volt, aki öltönyt, más pedig pánt nélküli, laza felsőt vett magára. Egy dologban azonban egyetértettek: fekete vagy fehér ruhadarabot kell levenniük a fogasról.

kori

XER_0018

XER_00381

11245185_10204179567278743_1612259079_n

A két kulcsszó tehát a kényelem és az elegancia. Ezt a kettőt észben tartva nem lőhetsz bakot.

Ez a divat
Te szoktál a hétköznapokon elegánsan öltözködni?

(Fotók: Karajos András, Kovács Robertina, Polyák Dóra, tumblr)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta