A feliratos filmektől jobban megtanulnának a magyarok angolul?

Rovat

Megosztás

2018. szeptember 20. /csütörtök/ 18:38

Hát, ez egy nagyon jó kérdés. Mindenesetre a magyar kormány azért megpróbálkozna azzal, hogy több filmet tennének elérhetővé eredeti nyelven, felirattal, erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Ez persze nem azt jelenti, hogy megszűnnének hazánkban a szinkronizált filmek, a most kidolgozott intézkedéscsomagban erről szó sincs.

Az említett közlemény szerint egyébként egy magasabb nyelvtudási szint elérésével a magyar fiatalok sokkal versenyképesebbek lennének a munkaerőpiacon, ami a boldogulásukat segítené elő, és még nagyobb előrelépési lehetősége lenne a fiatalságnak akár munkavállalóként, akár fiatal vállalkozóként.

A betervezett intézkedéscsomagban egyébként még olyanokat is megtalálhatunk, mint például a korszerű idegennyelv-oktatási módszerek meghonosítása, a nyelvszakos tanári képzésben részt vevő hallgatók külföldi résztanulmányainak támogatása, a nyelvtanulási diákhitel bevezetése, az idegen nyelvi táborok, tanulmányutak, diákcsere programok ösztönzése, a középiskolában oktatott második idegen nyelv óraszámának az első idegen nyelvre történő átcsoportosíthatóságának vizsgálata.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,905RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta