A fiatal felnőttek felbolydult érzelemvilágáról ír a Chilly Kiddo

Rovat

Megosztás

Eddig ugyan még csak két dal jelent meg a Chilly Kiddo-tól, hamarosan azonban érkezik a zenekar debütáló nagylemeze is. A készülő album első beharangozó dala, a Sunset Town pedig a napokban került a nagyközönség elé.

A duó bevallotta, ez a dal lesz a leginkább popos szám az egész albumról. De még így sem kell attól félnünk, hogy egy rágógumi-slágerbe akadunk: a Sunset Town ugyanis sokkal inkább lavíroz a lo-fi és az indie-pop határán, mint egy egynyári sláger küszöbén. Ráadásul még a dal mondanivalója is elég komoly: a fiatal felnőttek érzelmi világának különböző aspektusait figyelhetjük meg a néhány perces alkotásban.

A Sunset Town azt a könnyed felelőtlenséget igyekszik a szövegben megfogni, amiben mindkét fél bízik, mikor belemegy egy kötetlen kapcsolatba, viszont mégis kialakul valamiféle könnyed felelősség a másik iránt.

A Chilly Kiddo egyébként Sárossy-Tóth Panni és a The Apes, DRMRZ, We Make Tapes, Yellow Mood zenekarokokat is megjárt Dobos Kristóf zenei projektje. Dalaikban akusztikus és elektronikus elemek keverednek, szövegeik pedig a felnövés szélén állók világát fogják meg annak összes problémájával együtt.

A közös munkát még csak 2020 őszének végén kezdték el, ráadásul teljesen spontán alakult így a helyzet, azóta viszont „meglepően organikusan” alakul kettejük munkája:

,,Nincsenek konkrét terveink sem a műfajt, sem pedig magát a formációt illetően, minden ötletnek igyekszünk teret adni. A lo-fi hangzásvilág mindkettőnk szívéhez közel áll, ezért talán ez adja leginkább az egységét az eddig elkészült számainknak, amelyekben mellékízként megjelenik a house, a techno, a tribal és a trap is. Ezeket szeretnénk majd egy album formájában összefűzni, ennek az anyagán dolgozunk éppen. Kicsit olyan, mintha elindultunk volna a minimalista indie-pop folyosóján, és minden ajtón benéznénk egy-egy dalnyira.” – magyarázza Dobos Kristóf.

,,A számokat Kristóf nappalijában vesszük fel, a szövegeket leginkább én viszem, de kifejezett cél, hogy a számok ne rólam szóljanak, ne az én terápiám legyen, hanem mindkettőnk életébe beilleszthető vagy teljesen általánosan jelenlévő helyzeteket ragadjanak meg.” – mondja Sárossy-Tóth Panni pedig az alkotói folyamathoz kapcsolódva.

Főkép: Hatházi Tamás, sajtófotó

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta