Mivel romboljuk a természetet? A hülyeség kora

Rovat

Megosztás

Emlékeztek a Felhőatlasz című filmre? Amiben minden mindennel összefügg és bármit is tettél, az hatással lesz valaki más életére a jövőben? Ez is majdnem olyan. 2009-ben, Franny Armstrong rendezett egy filmet (nem, nem az űrhajós Armstrong). A hülyeség kora, 92 perc alatt igyekszik megmutatni, hogy mennyi mindennel romboljuk az élővilágot, hogy minden mindenre hatással van, és hogy igenis a jelenen múlik a jövőnk.

„Miért nem mentettük meg a Földet, amikor még megtehettük volna?”

A kérdést a film főszereplője teszi fel, aki 2055-ben egy archívumban dolgozva találja meg a 2008-as felvételeket a bolygónkról. Konferenciák, híradók, katasztrófa videók. És a rengeteg kampány, amely igyekszik felhívni a figyelmünket arra, hogy óriási változásokra van szükség az életmódunkat illetően.

És a végeredmény?

2055-re a bolygónk teljesen lepusztul, a történész, a felvételeket nézve pedig reménykedik, hogy a Földön egyszer talán újra lesz elég élet. A film egyébként kicsit olyan, mint egy időutazás és megmutatja, világszerte egyszerre hogyan próbálnak meg boldogulni az emberek és, hogy hová vezet mindaz a pusztító tevékenység, amit folytatunk. Az összes körülmény, ami az életet eddig lehetővé tette, megváltozik. A mondanivaló mindenki számára fontos, a körítés pedig mindenki figyelmét felkelti.

http://www.youtube.com/watch?v=F_S2bg506M0#t=1845

A 2009 szeptemberi premieren egyébként a Radiohead zenélt, a filmet pedig egyszerre vetítették le világszerte több országban is.  A kampánynak Magyarország is a részese volt, de aki lemaradt a projektről, az most pótolhatja a filmmel.

Forrás: www.imdb.com, www.youtube.com

A hülyeség kora
Te láttad a filmet?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta