Ezt nézed:  / Színes / A különleges limuzin Budapesten

A különleges limuzin Budapesten

A sztárok, elnökök, politikusok, hírességek mindig feltűnő autóval érkeznek a fontos eseményekre, de van, hogy a sima hétköznapi kocsijuk sem egy sima hétköznapi jármű. Hazánkban elég kevés limuzint látni az utcákon, nem úgy, mint például Hollywoodban vagy a Los Angeles-i Beverly Hillsben, ahol az egy főre jutó hírességek száma a legmagasabb. Így, mivel nálunk nincs sok luxusautó, kivétel nélkül mindegyik nagy feltűnést kelt, ha elhalad valahol.

Ez történt a napokban Budapesten is, hiszen ide látogatott az orosz elnök, és egy elég feltűnő autót választott a városban való közlekedésre.

PUTYIN, Vlagyimir

A Mercedes gyár neve majdnem egyet jelent a luxus autókkal, így nem meglepő, hogy sok limuzint dobtak már piacra. Persze ezek közül sem mindegy, melyiket kinek csinálják. Külön építenek ilyen autócsodákat a sztároknak, külön a politikusoknak és a többi, hiszen mindenkinek másfajta igényei vannak.

Most megmutatjuk, mit tud a néhány napig a fővárosban szaladgáló Mercedes S600 Pullmann típusú csodajárgány, aminek biztosan Scooby Doo és barátai is örülnének.

S600_Pullman_uj_fekvo_lead

A járgány nagyjából 300 millió forintot ér, annak ellenére, hogy közel 6 éves modellről van szó. Ennyi pénzért pedig automatikus tűzoltó berendezés és páncélozott ajtók járnak, amiket különleges hidraulika mozgat, hiszen óriási a súlyuk. A kocsi a beépített elemei miatt 1500 kilóval nehezebb egy sima elnöki autónál, a sok páncél miatt, aminek hála, akár lövöldözhetnek is a kocsira, akkor sem történik odabent semmi. Ha esetleg defektet kapnának a gumik, az autó akkor is képes 80 km/-val tovább közlekedni. Nem semmi, igaz?

Mercedes-Benz-Guard-guardian-839267_1554593_4896_3264_11C454_012

A körülbelül 6 méter hosszú kocsi nagy mérete ellenére is képes 200 km/h feletti sebességre, ha arra van szükség, ami az 517 lóerős 5,5 literes biturbó motornak köszönhető. Belül falakkal lehet elválasztani a teret, és bármerre forgathatók az ülések, mint azoknál a high-tech belsővel rendelkező autóknál, amelyeket már mutattunk nektek.

 

Limuzin Budapesten
Ültél már limuzinban?

 

Fotók: emercedesbenz.com, mno.hu, szeretlekmagyarorszag.hu