A Majomerdő és az indonéz szuvenírek titkai

Rovat

Megosztás

Megannyi érdekes történettel tért haza Indonéziából dr. Kiss Róbert Richard, az Inforádió Világszám műsorvezetője. A motoros diákok után a Majomerdőről és a nemi szerv kinézetű szuvenírekről is beszámolt a hallgatóknak az újságíró.

A Majomerdő

Indonéziában rengeteg érdekesség várja a turistákat. Míg Bali a gyönyörű szép templomairól, a dzsungelszerű erdőiről, a káprázatos tengerpartjairól, luxus szállodáiról, és az izgalmas program lehetőségeiről híres (pl.: búvárkodás, rafting), addig Ubudban a Majomerdő örvend a legnagyobb turistalátványosságnak.

Természetesen a hely különlegességét nagyrészt a majmok adják, akikkel azonban nem árt vigyázni, hiszen előfordul, hogy csíntevésen, avagy lopáson érik a jószágokat, de erre már a belépésnél is felhívják a figyelmet.

Állítólag a turisták szoktatták rá erre a majmokat, miután elkezdték őket etetni és a majmok hozzászoktak az emberek jó szokásához. A helyiek azonban kitaláltak erre néhány jó módszert. A Majomerdőben ma már lehet vásárolni igazi, édes, mini banánt, amivel szabadon lehet etetni a majmokat. A majmok ráugranak a turisták vállára, és miután átnyújtják nekik a finomságot, már ehetik is. Ha viszont valaki nem adja át nekik a banánt, akkor könnyen előfordulhat, hogy az illető kezébe harap a majom.

IMG_8060
Az egyik majom még a műsorvezető vízét is elcsente.

 

Érdekes szabályok a majomerdőben:
  • Nem szabad megijedni, ha az illetőre ugrik egy majom.
  • Ha élelem van nálunk, ne csodálkozzunk, ha elveszik a majmok a táskát.
  • A banánon kívül mással nem szabad etetni a majmokat.
  • Soha nem szabad a majmok szemébe nézni. Ez valószínűleg idegesíti őket.
  • Soha nem szabad a majmokkal vitatkozni.

 

Az ott lévő majmok egyébként kicsi, aranyos, selymes szőrű majmok, de persze nagyobb testű majmok is élnek itt. Játszanak és élvezi a nyugodt életüket. A majmokon kívül más állatokkal és programokkal is találkozni a környéken.

Fura szuvenírek

Indonéziából előszeretettel visznek haza a turisták hangszereket, és olyan tárgyakat, amik jellemzik a sárkány és a majomkirály történetét. Bali híres a tánckultúrájáról. A sárga ruhás táncoshölgyek előadásai mellett, a majomkirály történetét is gyakran szokták előadni, és elmesélni.

IMG_8293

A speciális ajándékok közé tartoznak a nemi szerv formájú tárgyak, amiket a helyiek sapkás hegycsúcsnak neveznek, de sokan ugyanarra asszociálnak az ajándéktárgy láttán. Mindemellett még a jellegzetes kókuszos édességet is szeretik.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Fotók: dr. Kiss Róbert Richard

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta