A mikulás más szemmel

Rovat

Megosztás

Végre újra felvirradt a várva várt reggel…itt a Mikulás! A kéményen át, vagy az ajtón, az ablakba tett, megtisztított csizmába ajándékot, vagy virgácsot tesz. De ki ő valójában? 

Nézzük, hogyan láttuk régen mi a Mikulást.

1. A jó arc.

a jófej

Elmész valamelyik kedves családtagoddal, vagy a szomszéd szülőkkel a főtérre, ahol még mikulásház is van, amiben megmelegedhettek. Együtt daloltok, tapsoltok, énekeltek és a végén még egy szaloncukrot is kapsz. Megbeszélitek, hogy nincs virgács, lesz ajándék. Mindenki boldog.

2. Az uncsi.

uncsi

Amint elfoglalod a helyed, esetleg megkérdezi, mizu? Húzgálod a szakállát, nem nagyon reagálja le. Válaszolsz, várod, hogy elmondhasd a versikét, énekelhess. Meghallgat, aztán tovább terel, mert nagy a sor, menjünk már, várnak Lapföldön. Kösz Mikulás!

3. A szigorú.

gonosz

Ha egyáltalán be is mersz ülni az ölébe, közli veled, hogy tudja, hogy rossz voltál ez látszik rajtad, amit valamelyik “kedves” családtag meg is erősít. Valójában csak a mindenkit őrületbe kergető hisztériás kirohanásod hallotta ki a sorból, hogy mikor következtek már ti, mert hideg is van, meg fáradt is vagy. Ezért ígér virgácsot, sőt egy egész bokrot, amivel majd jól elverik a kis fokhagymád és még jól meg is sirat. Megfogadod, hogy ehhez többet ide nem jössz, de még levelet se fog kapni tőled. Írjon magának!

4. A félelmetes!

help

Nem tudod miért, de sírnod kell ha meglátod. Ho-ho-ho-t ordibál az arcodba és nyúl feléd a karjaival. Menekülés! Merre van a vészkijárat?

Mindez mehet addig, amíg utol nem ér a felnőtté válásodhoz elengedhetetlen traumák egyike, kiderül: nincs is Mikulás! Most akkor mi lesz? Teljesen más módon kezdesz a világra tekinteni.

Lássuk, mai szemmel miről ismerszik meg a Mikulás…  (Persze nem mind, félreértés ne essék!)

1. A sztár.

celeb

Nem csak beülhetsz az ölébe, de előtte vagy utána még mikrofonnal a színpadon dalra is fakad és együtt daloljátok a csapatjátok a karácsonyi éneket.

2. A részeges.

bad-santa

Meló után leengedi a fáradt gőzt. A hócipője tele lett a nappal, ő így piheni ki magát. Kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk felette?

3. A fiúk kedvence.

chica bonita de christmas

Szerencsés esetben nem csak december hatodikán látod ilyen felszerelésben.

4. Ha van fiúk kedvence, kell lennie lányok kedvencének is!

HOMxmas

 

5. Mindenki kedvence.

santa-dog1

A kis cukker Mikulásocska. Akit meg lehet gyomrozni, el sem hiszed, hogy hát ilyen cukiság van. A legjobb az egészben, hogy partner az öltözködésben és még pózol is. Így még édesebb 🙂

A harmadik kategória pedig az, amit egyszerűen nem értesz. Nyugi, más sem igazán.

1. A Mikulás már annyira már nem hű a hagyományokhoz, motoron is kiszállít.

f42fff2b43c1d718a301a4effc40599d20857652_l (1)

2. Neki is jár a kikapcsolódás és az extrém sport. Talán épp a Hawaii – szigeteken van.

Micheal Pless, dressed in a Santa wetsui

3. No comment… 

title

A lényeg:

photo0

Képek forrása:

static.squarespace.com, kvarnernews.hr, i.ytimg.com, media.nbcwashington.com, www.rostock- heute.de, www.dvdactive.com, 1.bp.blogspot.com, www.cbastien.com, www.losetheleash.com, www.cbastien.com, dnaimg.com, s0.smlycdn.com, hdwallpapersinn.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta