A múltbéli török hódítóink jelen korunkban – A büszke nemzet

Rovat

Megosztás

Milyen város jut eszedbe legelőször, ha Törökországot említik? Csak nem Isztambul? 😉 Sokan így vannak ezzel, nem véletlenül, Isztambul ugyanis még a török fővárosnál is nagyobb népszerűségnek örvend, pedig Ankara is számos izgalmat rejt – de, hogy pontosan milyen érdekességeket, azt az Inforádió Világszám című műsorából tudhattuk meg Dr. Kiss Róbert Richard vezetésével.

A múzeumok városa. Ankarát már csak így emlegetik a turisták körében. A fővárosban hódít a kultúra. A múzeumok mellett, színházak és fesztiválok várják a szórakozni vágyókat, éjszaka pedig megnyílnak a szórakozóhelyek a bulizni vágyók számára.

Ankara színes kínálata lenyűgöző. A hangulatos szűk utcáin járva, templomokat, kis hidakat és hatalmas parkokat csodálhat meg az ember. De a bevásárló központokból is akad bőven, a piacok és a bazárok mellett. A fiatalok központi találkozóhelyszíne, mi más lenne, ha nem a plázák?! 😉 A piacokon pedig szőnyegkereskedőkkel ismerkedhetünk meg, valamint kézműves és rézműves bódékkal találkozhatunk.

Ha valaki a belvárostól távolabb szeretné kipihenni magát, élvezve a napsütést és a tengerpart vizét, akkor irány a török Riviéra, más néven a türkiz part (Turquoise Coast). Itt is tárt karokkal várják a turistákat a török kereskedők, alkudni pedig kötelező. Azokat a vásárlókat, akik még csak meg sem próbálják levinni az árakat, nem is veszik komolyan. A jó alku után pedig teával kínálják a vevőket.

Nevezetességekből itt is akad bőven. Klasszikus turisztikai célpont Myra, ahol Szent Miklós, azaz a Mikulás volt püspök. A török Riviéra népszerű településéhez tartozik még Belek, Aksu, Lara és Kushadashi is.

Azt tudni érdemes, hogy a törökök előszeretettel rakják ki országuk zászlaját a házukra, hiszen hihetetlenül büszkék a nemzetükre.

Törökországra jellemző, hogy a világ legnevesebb építményeit újrareformálva felépítik a saját országukban is, így még a moszkvai nevezetességet is megtekinthetjük. A moszkvai Kreml az uralkodók döntéshozatalának helyszíne. A törökök azonban igazi luxusszállodát építettek fel Kreml elnevezéssel. A Hotel Velence pedig a híres lagúnavárost mintázza. Ezeken a helyeken a medencék, a fürdők, az éttermek, a bárok, a szabadtéri tevékenységek és a relaxációs programok nyújtanak valódi felüdülést. Márpedig ki lenne az, aki mindennek ellenállna? 😉

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát a FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. 😉

 

Törökország 1
Te hová mennél legelőször, ha Ankarában járnál?

 

Fotó: khongthe.com, wallpedes.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta