A pandémia előtti időkbe repít vissza az Aurevoir. új dala

Rovat

Megosztás

Még tavaly márciusban került rögzítésre az Aurevoir. Hová című klipje, a tervezett premier viszont a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

A srácok vártak, várakoztak, mert remélték, hamarosan vége lesz a korlátozásoknak és a klip végre igazán aurevoirosan debütálhat.

A pandémia azonban még mindig tart, ki tudja meddig, így a zenekar úgy döntött, nem vár tovább, és ha csak virtuálisan is, de megtáncoltatja a közönségét.

A Hová felvételeit a járvány berobbanása előtti utolsó pillanatban rögzítették, de mire az operatőrként is közreműködő Fejér Mihók (ének, mandolin) jeleneteit felvették volna, már kötelező volt a maszk viselése tömegközlekedésen.

Mivel a videó alapkoncepciója az volt, hogy a tagokat teljesen hétköznapi élethelyzetben, a BKK járatain utazva mutatják be, kissé furcsán jött volna ki a lépés, ha Mihókon kívül senki sem visel maszkot. Így a mandolinos autóban ülve furikázik a Fejér Jani rendezte kisfilmben.

A klipben egyébként kicsit érződik a vihar előtti csend állapota, fogalmazott Agócs Márton, a zenekar egyik frontembere.

A Hová képi világa egyébként a dalcímre reflektál, a srácok ezért mászkálnak keresztül-kasul a városon. Ha egy kicsit mélyebbre nézünk, talán még egy réteget felfedezhetünk, ami a “hova tovább” kérdésköre.

Mint mindenkit, úgy az Aurevoir.-t is nagyon nehéz helyzetbe hozta a járvány, és a tagok eljutottak egy olyan pontra, ahol sok mindent át kellett gondolniuk. Újházi Ádám hegedűs egészségügyi dolgozó és több zenekar tagja is. Mivel a vírushelyzet miatt kétembernyi munkát végez, így kevés ideje jutott az Aurevoir.-ra. Ádám pedig, mivel félgőzzel nem akart dolgozni, így úgy döntött, egy időre otthagyja a zenekart.

Agócs Márton ugyanakkor mindenkit megnyugtatott: ha végre eljön az az idő, mikor ismét lesznek koncertek, Ádámot viszontláthatja majd a közönség.

Főkép: YouTube

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta