Ismerős élethelyzet, bizarr képek a Bohemian Betyars klipjében

Rovat

Megosztás

Kicsit sokkoló, kicsi rendhagyó, de nagyon hatásos és minden ízében betyáros lett a Bohemian Betyars Elölről Újra című klipes dala.

A speed-folk-freak-punk zenében utazó banda legújabb szerzeménye a karanténhullámot lovagolja meg, igaz, a dal még a korlátozások előtt született.

Ennek ellenére egy igazi pszichedelikus karanténdal lett, mely koránt sem a klasszikus járványhelyzetes klisékre építkezik.

Az Elölről Újra ugyanis sokkal inkább a pandémia okozta lelki megterhelés kérdéskörét járja körbe, semmint az unalomig hajszolt „maradj otthon” maszkos klipek táborát erősíti.

A Freund Ádám rendezésében született videó egy végtelen történeten keresztül mutatja be, hogy magunkra maradva hogyan veszítjük el lassanként a valós világgal való kapcsolatunkat, majd azt is, hogy kezdődik minden elölről újra.

A klip szimbólumokkal teletűzdelve mesél egy főhősről, akinek a karanténban töltött mindennapjai során felerősödnek a problémái, és még az újrakezdés reménye sem mutat kiutat a végtelen csalódások körforgásából.

A történet szó szerint a négy fal közt játszódik pizzás dobozok és egy női maszk közt, aktuális tv-műsorokkal a háttérben. A zene, a szöveg és a képi világ együttese pedig egy olyan bizarr képet fest, melynek mindennapiságával bárki túlságosan is könnyen tud azonosulni.

„A dal még a pandémia előtt született, de azóta talán még aktuálisabbá vált. A karantén idején egy zalai faluban ragadva dolgoztunk a számon a zenekarral. A szöveg az élet megszakíthatatlan körforgásáról szól számomra, ahol az ember tervez, remél, de végül úgyis a sors kegyére van bízva. Bármennyiszer is legördül Sziszüphosz kősziklája, újra és újra neki kell vágni annak a hegytetőnek”

– mondta el szerzeményéről a dal énekese, Szűcs Levente.

Az Elölről újra március 4-től minden zenei streaming platformon hallgatható lesz.

Főkép: YouTube

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta