A randizós app újít, hogy elejét vegye a gyilkosságoknak

Rovat

Megosztás

Új védelmi funkció jön a Tinderen! Az online zaklatásoknak és a veszélyes helyzeteknek is elejét vehetik a felhasználók ellenőrzésével – írja a Világszám.

Korábban rengeteg támadás érte a legnépszerűbb randizós appot, a Tindert, mivel több erőszakos bűncselekmény, gyilkosság kapcsán is kiderült, hogy az elkövető az appon keresztül ismerte meg áldozatát.

A cég bejelentette, hogy ezek kiküszöbölésére már dolgoznak egy védelmi funkción, amellyel ellenőrizhetik a felhasználókat.

Egy nonprofit bűnügyi nyilvántartóval összekapcsolva ugyanis az előéletre vonatkozó adatokból kiszűrhetik majd, ki az, aki veszélyes lehet másokra.

Mindezt felárért teszik: 7 és 15 dollár közötti áron, azaz 2000 és 4500 forint közötti árért tudhatjuk meg, hogy valójában ki is az, akivel csevegünk – írja a Daily Mail.

A funkcióra a randiappok elterjedése miatt egyre nagyobb szükség van, így más cégek is jelezték, hogy csatlakoznának a kezdeményezéshez.

A koronavírus csak kedvezett ezeknek az alkalmazásoknak, mivel szinte csak ezeken a felületeken tudtak ismerkedni az emberek a kijárási korlátozások miatt. Azonban az online bántalmazások száma is megugrott a használatukkal, sokan pedig hamis profilokkal ismerkednek – ami teret ad a pedofiloknak is áldozataik becserkészésére.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta