Ez lett az idei fesztiválok sorsa

Rovat

Megosztás

Azon fesztiváloknak, amik még nem tették, lassan dönteni kell arról, hogy megtartják-e rendezvényüket. Ami már biztos, hogy a VOLT és a SOUND is elmarad az idén!

Bár mindkét fesztivál kapcsán felmerült alternatív időpont, mint megoldás, arra sajnos nem sikerült kitalálni semmit, hogy olyan biztonságos körülmények között rendezzék meg őket, ami mindenkinek, a fellépőknek is megfelel.

Mindkét fesztivál honlapján ugyanaz a közlemény olvasható:

,,A globális vírushelyzet okán továbbra is kiszámíthatatlan terepen mozog a fesztiválipar. Mi, szervezők, hisszük, hogy közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért hosszas egyeztetés után arra a döntésre jutottunk, hogy az idei nyarat még elengedve, 2022-ben fog újult erővel visszatérni a Telekom VOLT Fesztivál. ” Ahogy a Balaton Sound is!

Fontos infók azoknak, akinek volt/van jegyük:

,,A megvásárolt belépők és fesztivál extrák (szállás, szolgáltatások, stb.) automatikusan érvényesek lesznek a következő évben! Amennyiben jegyed megtartása mellett döntesz, nincs semmilyen további teendőd, sőt, hűségedet ajándékkal köszönjük meg, amelyet fesztivál fiókodban találsz! (…)

Ha még több rugalmasságra vágysz, visszaigényelheted belépőd és egyéb fesztivál extráid (szállás, szolgáltatások, stb.) értékét, amelyek egyenlege a fesztivál fiókodban fog megjelenni. Ezt felhasználhatod fesztiválbelépő, illetve egyéb fesztivál extrák (szállás vagy akár fogyasztási egyenleg) vásárlására a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválra, Balaton Soundra és Sziget Fesztiválra is.

Természetesen dönthetsz úgy is, hogy egyenlegedet nem használod fel és inkább a jegy visszatérítés lehetőségét választod.”

Ezekkel a fesztiválokkal 2022-ben találkozhattok!

Mivel a SZIGET is egy kalap alá esik a fentebbi kettővel, így valószínűsíthető, hogy szintén nem lesz megtartva.

De! Bár elsőre meglepő lehet, ebben a mostani helyzetben a kisebb fesztiváloknak nagyobb a mozgástere, mint a nagyobbaknak. Például a STRAND Fesztivál honlapján, ami augusztus vége felé szokott lenni, még az olvasható, hogy 2021-ben megrendezésre kerül!

Már csak az a kérdés, ha lesz is valamilyen kisebb fesztivál, hogyan?

Számba véve a lehetőségeket, mi ezeket gondoljuk:

  • csak hazai fellépőkkel,
  • zöld útlevélhez (oltásigazoláshoz, vakcinaútlevélhez) kötötten, vagyis azoknak, akik átestek a betegségen, van a szervezetükben antitest, vagy kaptak oltást.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta