Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A világ legkúlabb iskolái

A világ legkúlabb iskolái

Unod már a hazait? Azt hiszed, nem létezik menő suli? Íme, pár nemzetközi, ami láttán leesik az állad!

Pacific Ridge High School

Inkább luxusvillára hasonlít, mint egy oktatás célját szolgáló intézményre. Erős iskola, ösztöndíjakat is oszt ki, emellett van egy atlétikai központja. Megújuló energiaforrást használnak, bőséges természetes fényforrást alkalmaznak, és alacsony a vízhasználatuk.

Forrás:besteducationdegrees

Australian Technical College

Forrás: fastcompany

 

Nem semmi optikai élményt nyújt, ám mielőtt azt gondolnánk, csupán ennyi a szerepe külső megjelenésének, pontosítanunk kell: a levegő elvezetését szolgálja a lehető legtermészetesebb úton. Közösségi terek biztosítják a csoportmunka és a szabadidő eltöltésének megfelelő lehetőségeit.

Forrás: fastcompany

Forrás: fastcompany

Druk White Lotus School

Egyenesen a Dalai Láma nevéhez kötődik az Észak-Indiában, a Himalája magasában húzódó Druk White Lotus School. Az épület alapanyagául sártéglák, fa, fű és gránit szolgáltak. Az építése közben arra törekedtek, hogy időtálló legyen és megtartsa a napfényt.

Forrás: fastcompany

Forrás: fastcompany

Jåttå Vocational School

Az eredményesebb oktatás érdekében kisebb tantermekre bontja a diákokat. Úgy vélik, így személyre szólóbb, és többen tudnak aktívan közreműködni az óra menetében.

Forrás:fastcompany

METI School

A bangladesi METI School-ban tanulni mókás és hóbortos, hiszen a hangulat nem éppen olyan, mint egy tanteremben. Lehet olyan órád, ahol egy barlangban ülsz, de olyan is, ahol bambuszfüggönyök lógnak, védenek a napfénytől. Itt biztos nem fonnyadnál az iskolapadban.

Forrás:fastcompany

Forrás:fastcompany

Fitzroy High School, Melbourne, Australia

A szemrevaló épület mintázatát a környék házainak színe ihlette.  A természetes fény és a levegő ellátás motiválta az építészt, aki tervezte. A suliban van tudományos labor, dráma stúdió, konyhakert és sportkomplexum is.

Forrás: besteducationdegrees

Inderkum High School, Sacramento, California

“A létesítmény csúcsminőségű, akár a diákok.” Az energiatakarékos épület fotovoltaikus paneleket tartalmaz, és villamos energiát generál. Biotechnológia, kémia, földtudomány, fizika és laboratóriumaik, mind otthonra lelnek ebben az iskolában.

Forrás:besteducationdegrees

 

A világ legcoolabb iskolái
Te járnál ilyen helyekre suliba?

Borítókép:domusweb.it

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share