Divat vagy egyéniség, azaz mi a menő 2018-ban?

Rovat

Megosztás

“A divat változik, de a stílus örök.” – hangzott el számtalanszor a népszerű szállóige, válaszul erre a kérdésre. Azonban tudjuk, hogy a két fogalom nem válik el élesen egymástól, sőt, még inkább egybemosódik manapság, amikor az egyéniség maga vált divattá.

 

Mi is a különbség stílus és divat között? A divatbolondok hajlamosabbak tucatemberré válni, mint azok, akiknek saját stílusa van, hiszen a stílus az egyéniséget hirdeti, egyedi és megismételhetetlen.

Akkor vagy divatos, ha az áruházakban felsorakoztatott, éppen aktuálisan vásárolható ruhákkal újítod meg a ruhatáradat. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan résen kell lenned és bele kell olvadnod a fogyasztói társadalomba.

Azonban ha stílusos vagy, elég néhány alapszabályt betartanod. Egyrészt kell hozzá kellő önismeret és önbizalom, hogy tudd, mi is valójában a te stílusod, illetve legyen merszed megmutatni azt. Ha vásárlásnál inkább igyekszel szetteket összeállítani ahelyett, hogy minden divatban lévő holmit összekapkodsz, akkor nem csak kordában tartod a ruhatárad méreteit, hanem a stílusod is könnyebben kifejlődik. Nem beszélve arról, hogy ez a fajta vásárlás sokkal izgibb élményt nyújt.

Nem csak a hétköznapokban hirdetik a Facebookon, az Instagramon a “Fogadd el magad” és “Mutasd meg ki vagy” című szlogeneket, hanem a modell szakmában is az egyéniség a mérce. Ha alaposan megfigyeled, nem a legszebb lányok kerülnek fel a milánói kifutóra, hanem azok, akik a legérdekesebb arccal, legkifejezőbb tekintettel rendelkezek.

A stílusban benne rejlenek az apró hibák, a tökéletlenség, míg a divat uniformizál és a tökéletességre, szimmetriára törekszik. Ne szégyelld, ha sok a szeplőd, vagy kicsit elállóak a füleid, mert attól vagy az, aki, és ez szép.

Ha saját stílusra vágysz, tartós alapdarabokat halmozz fel a sok gyöngyös csipkecsoda helyett – amik a nyári szezonban egyébként nagyon elterjedtek. Az egyszínű és egyszerű fazonú ruhákat könnyebben lehet kombinálni vérmérsékletednek megfelelő, csicsásabb cuccokkal.

Persze a stílusnak nem csak a belső önkifejezés a lényege, hanem a saját külsőd egyéni kiemelése is. Ha például vörös csajszi vagy, a zöld nagyon jól áll neked! Ha szőke vagy, lehetőleg kerüld a sárga szín legtöbb árnyalatát.

“A stílus maga az ember” – azaz maga az egyéniség, ismerd meg önmagad és ne félj megmutatni ki vagy, mert ez a legmenőbb 2018-ban!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta