Akik már nincsenek köztünk – Ők nem éltek meg 2020-at

Rovat

Megosztás

Bár az év elején többnyire a nagy tervek és a vidám számadások kerülnek túlsúlyba, érdemes felidéznünk, hogy kiket is vesztettünk el az előző esztendőben.

Cameron Boyce

Fotó: zocalo.com.mx

Igen fiatalon eljegyezte magát a színészettel: nem sokkal múlt kilenc, mikor Kiefer Sutherland oldalán tűnt fel a 2008-as Tükrökben. Bár a film finoman fogalmazva is feledhetőre sikerült, a tehetséges fiú karrierje beindult: jóformán pihenni sem volt ideje, mert egy film és sorozatszerep a másikat érte. Legnagyobb sikerét a 2011-2015 között futó Jessie Luke Ross-aként érte el, és arra használta hírnevét, hogy minél több, társadalmilag fontos ügy, például a tiszta ivóvízhez való jog mellett szólaljon fel. Ám sajnos nem maradt ideje kiteljesedni: július 16-án belehalt egy váratlan epilepsziás roham kiváltotta agyvérzésbe.

Tóth Róbert

Fotó: Instagram

A filmsztáréhoz hasonlóan, a huszonkilenc éves, kajak-kenu Európa-világbajnok Tóth Róbert idő előtti vége is rengeteg embert sokkolt. A szeptember 29-én elhunyt sportoló ugyanis a kitartás és a méltóság élő szobra volt. Hiszen bár szervezetét a rák egyik különösen aljas, alattomos formája támadta meg, ő bátran küzdött és tervezett tovább. De sajnos hiába tűnt úgy, hogy le fogja gyűrni a gyilkos kórt, még az amerikai orvosok csúcsminőségű kezelése sem tudott rajta segíteni.

Andy Vajna

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hozzá hasonlóan Andy Vajna is számtalan csatát vívott a rákkal, ám cukorbetegség, valamint szív – és érrendszeri problémák is gyötörték. Ennek ellenére január 20-án bekövetkezett halála váratlanul érte szeretteit és tisztelőit. A kezdetben fodrászattal és parókakészítéssel foglalkozó férfi már elmúlt harminc, amikor éles váltással producerként kezdett el ténykedni. Döntése szerencsés pillanatban született: a Rambo és a Terminátor-franchise-ok mellett olyan klasszikusok tető alá hozatalában is segédkezett, mint az Elemi ösztön, a Total Recall – Az emlékmás vagy az Angyalszív.

Ambrus Zoltán

A népszerűségét a mai napig megőrző Irigy Hónaljmirigy zenekar alapító tagja, Ambrus Zoltán 2019. július 7-én hagyott itt minket. Az énekes-gitáros egy 2005. december 27-én elszenvedett balesete után nehezen nyerte vissza régi formáját, így 2011-ben kiszállt a hírnevét megalapozó együttesből, és más vizek felé evezett. A barátság azonban természetesen megmaradt – amit Sipos Tamás szívhez szóló klipje is jól mutat.

https://youtu.be/0FJ1QXHtg5E

Juan Corona

De hangozzék bármilyen kegyetlenül is, nem minden haláleset felett búslakodtak milliók. Juan Corona az egyik legeszelősebb sorozatgyilkosként került be a kriminalisztika krónikáiba. A skizofrén férfi 1971. február 25-e és május 11-e között legkevesebb huszonöt mezőgazdasági idénymunkással végzett, hogy kielégítse szadista vágyait. A legtöbbször kést vagy machetét használó, nyolcvanöt évesen, egy börtönkórházban elhunyt mészáros áldozatainak valódi számát esélyesen sosem fogjuk megtudni. Egy biztos: 2019. március 4-én kevesen szomorkodtak miatta.

Tardar Sauce

Végül egy bekezdés erejéig érdemes foglalkozni az állatvilág képviselőivel is. A macskabarátoknak különösen rossz évük volt, mivel a tündéri Lil Bub mellett a „zsémbes macskaként” világhírűvé váló Tardar Sauce is itt hagyta ezt a világot. Előbbi nyolcéves korában múlt ki egy agresszív csontfertőzés miatt, utóbbi pedig mindössze hét esztendős volt, mikor egy húgyúti fertőzés komplikáció végeztek vele. Boo, a milliós rajongótáborral bíró törpespicc is eltávozott köreinkből: a több, gyermekeknek szóló könyv főhősévé avanzsáló kutya szívproblémákkal küszködött. A tizennégyet taposó George, a csiga halála különösen tragikus, hiszen ő faja, a régebben a Hawaii-szigeteken őshonos achatinella apexfulva utolsó ismert képviselője volt.

Mellettük a még mindig dühöngő ausztrál bozóttüzekben odaveszett szerencsétlenekről is illik megemlékezni: egyes felmérések szerint eddig nem kevesebb, mint egymilliárd gerinces lelte halálát a lángokban.

Főkép: zocalo.com.mx

Gera Krisztián

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta